Jag hann inte mer än sträckkolla Tales From the Loop innan nyheten damp ner att Fria Ligan drar igång en Kickstarter för ett brädspel med samma namn. Som en beundrare av den värld som vuxit fram ur Simon Stålhenhags konstprojekt Ur Varselklotet tycker jag det här är spännande, även om jag föredrar rollspel framför brädspel.

Kickstartersuccée för brädspel om Ur Varselklotet 1

Det ser ut att vara ett någorlunda sofistikerat spel med karaktärer, kort och vackra miniatyrer. Varje spelomgång kommer drivas av ett scenario där spelarna samarbetar för att vinna tillsammans, precis som i rollspelet.

Designen är både modern och nostalgisk, något som känns igen i rollspelet. Brädet är snyggt och färggrant och karaktärsbladen får det att klia i fingrarna, det här vill jag verkligen lägga vantarna på!

Det är inte jättebilligt, du behöver investera minst 599 kronor för att säkra en egen utgåva men de har givit oss möjlighet att prova på en testversion som du kan skriva ut hemma, vilket är ett spännande initiativ. Klicka här för att komma till projektets Kickstartersida där du kan läsa om deras stretch goal och se en videodemonstration av hur spelet kommer att fungera.

Kickstartersuccée för brädspel om Ur Varselklotet 2

De siktar på att nå minst 500.000 kronor på 30 dagar men har redan efter ett halvt dygn överskridit 1 miljon kronor så min ödmjuka gissning är att de kommer att nå sitt högsta delmål på 1,5 miljoner kronor inom de återstående 29 dagarna.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here