Den 14 augusti 2018 släpps Battle for Azeroth och en av nyheterna för expansionen är öexpeditioner. Det nya konceptet går ut på att du i grupper om 3 seglar ut på havet för att släppas av på någon av öarna där ni så snabbt som möjligt ska få tag på den nya resursen Azerit.

Ert skepp är inte ensamt om att lägga ankar vid ön utan fienden har även lagt till i närheten. Målet med dessa 3 vs 3 team är att först lyckas få tag på 6000 enheter av Azerit. Det lag som gör det tar hem segern i den omgången av öexpeditionen. Varje omgång förväntas ta 15-20 minuter.

Det finns 4 svårighetsgrader att välja mellan då ni seglar ut för att göra er öexpedition, normal, heroic, mythic och PvP. Det är här de spännande nyheterna kommer in. Om ni väljer någon av de första svårighetsgraderna så är det inte vanliga NPC.s ni kommer stöta på. Det här är nya smarta NPC som kommer göra nya och smartare val varje gång ni anländer till ön. Deras taktiker kan vara allt från väldigt direkt och aggressiv till mer indirekt och hemlighetsfull.

Skulle ert skepp kasta ankar vid samma ö som ni tidigare varit på kommer inget på ön ändå vara sig likt. Den här mekaniken är det som kommer göra öexpeditionerna fräscha hela tiden. Alla karaktärer, alla skatter och all Azerit kommer dyka upp på nya platser varje gång kartan laddas. Samma gäller era motståndare, ni kommer inte veta vem ni spelar mot eller vilken taktik de valt förrän ni stött på dem.

Allt ni tar dödar på ön genererar Azerit. Det intressanta här är att desto längre en karaktär varit i liv desto mer Azerit får ni då den dör. Det finns också elitbossar på öarna och att döda en sån är som att få lottovinst i Azerit.

Personligen är det här en av mina favoritnyheter. Jag gillar stilen på området, de snabba omgångarna och att du inte behöver vänta in fler än 2 lagkamrater. A pirate’s life for me.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here