Onsdagen den 5 september öppnar Battle for Azeroths första raid instans, Uldir raid. Uldir är placerad i zonen Nazmir i Zandalar. Det är en raid instans med 8 bossar där självaste G´huun är sista anhalt. Vad behöver du veta inför raiden?

Under de första veckorna som Battle for Azeroth varit ute har storyn om G´huun växt fram. För länge sedan var Uldir ett labb och karantän facilitet för diverse experiment. Titanerna behövde ett ställe där man kunde forska fram nya sätt att effektivt komma åt deras fiender the Old Gods. De upprättade Uldir och började experimentera med void energin som är länkad med gudarna. De hoppades på att finna ett sätt att åtminstone neutralisera energin eller i bästa fall förgöra den. Till sist lyckades de med hjälp av blodmagi, blood magic, framkalla G´huun.

Men något gick fruktansvärt fel och titanerna stängde ner experimentavdelningen och låste in alla varelser de skapat där nere. Med hjälp av låsta valv försökte man gömma Uldir så att fasan man skapar där inne aldrig skulle komma ut då den kunde förgöra Azeroth. Men nu är valvens lås brutna…

FÖRSTA BOSSEN – TALON THE CORRUPTED

Titanerna gjorde många olika varnings- och försfarssystem till Uldir där den starkaste var Talon. Hans uppgift var att skanna av näromgivningen efter korruption och förgöra den. I hundratals år var han den perfekta vakten men med tiden började hans inre system vittra sönder och Talon själv blev sårbar för korruption.

Kort, 3 faser varav första och tredje fasen är liknande. Akta blodpölar på golvet och håll avstånd från Talon då han gör Cudgel of Core. I andra fasen ska man dps.a ner adds i snabb takt.

ANDRA BOSSEN – M.O.T.H.E.R.

Uldirs titaniska bevakare förseddes med ett oändligt tålamod till att  upptäcka en lösning för att komma åt the Old Gods. Sakta men säkert har hennes miljöer börjat vittra sönder men hennes protokoll är fortfarande intakta. Hon har en stor ovilja inför orenheter.

Kort, tanka och dps.a henne i olika rum. Akta dig för små eldtornados på golvet och spring mot vinden så den inte blåser ner dig i lavan. I de olika rummen kommer det även komma upp adds och en stor laser snurra som tar livet av en direkt man rör den.

TREDJE BOSSEN – FETID DEVOURER

I labben utfördes det många experiment på loas som bodde i skogarna runt omkring Zandalar. Då experimenten visade sig vara livsfarliga gjorde man sig av med alla överblivna rester. Tyvärr gjorde man det inte ordentligt till de korrupterades glädje, vilket resulterade i Fetid devourer.

Kort, håll dig nära väggar och pelare för att inte behöva springa tillbaka då du kastas bakåt av hans stomp. Döda alla ägg och dps.a som sjutton då bossen går in i frenzy när han kommer ner till 50% health.

FJÄRDE BOSSEN  – Zek’voz, Herald of N’zoth

När Zek´voz först kom till Zandalar var hans uppdrag att korruptera så många som möjligt. Det han inte var beredd på var motståndet han mötte i Uldir och hur de tog honom till fånga för att utföra sina experiment på honom. Inlåst i Uldirs mörker väntar han på sin befrielse och hämnd.

Kort, tre faser. Första fasen dps.a bossen och addsen samtidigt som du håller ett  öga på Eye beam då du inte vill vara nära den som får den kastad på sig. I andra fasen får man dots på sig som framkallar voidpools och i tredje fasen kommer det ett klot ner från taket som gör att skadan man tar ökar, se till att klotet inte når golvet.

FEMTE BOSSEN – VECTIS

Den mörkaste tidsperioden i Zandalris historia var då pesten av korrupterat blod härjade runt och tog livet av trollen. I sin desperation att försöka hitta ett botemedel tog man hjälp av Uldirs experimentella labb. Tyvärr visade sig att det inte fanns något effektivt sätt att till förbättring utan man kunde endast isolera eller ta livet av de smittade. I samband med att Uldirs skyddanläggningar börjat bryta ihop blev det korrupterade blodet mixat tillsammans med G´huuns blod vilket skapade en helt ny blodtörstig varelse.

Kort, i första fasen gäller det att hålla koll på debuffs, som hoppar mellan spelare, och adds. I andra fasen gäller det att ha stenkoll på de olika cirklarna som händer under striden, i den här fasen är rörelse nyckelordet. När andra fasen är över går bossen tillbaka till att utföra samma saker som i första fasen.

SJÄTTE BOSSEN – ZUL, REBORN

Som horde spelare har man på nära håll fått följa berättelsen om förrädaren Zul medan man levlat. En gång i tiden hade han hög prestige som kungens förste rådgivare. Men korruptionen kom åt Zul, som gick bakom ryggen på kung Rastakhan. Nu vill han se ett nytt trollimperie, även om det betyder att lyda under G´huun.

Kort, Zul kommer kalla till sig ytterligare blodstyrkor som raiden måste kontrollera och döda medan han själv tar till sig energin från G´huuns blod. Vid 40% börjar andra fasen och Zul kommer kasta en debuff på spelarna och efter det är det mest tank and spank för att få ner honom så snabbt som möjligt.

SJUNDE BOSSEN – MYTHRAX THE UNRAVELER

Under levlandet fick vi på horde sidan se när Mythrax sattes ihop och höra hur hans enda uppdrag är att förgöra. Nu har han kommit tillbaka till sin mästares sida där han inväntar sina förödande instruktioner.

Kort, ditt liv kommer minska under hela striden. Det gäller att hålla reda på debuffs och adds för att inte hamna i en situation där ditt liv hamnat så lågt att du inte längre kan räddas. Akta dig för Mythrax laser beam.

ÅTTONDE BOSSEN – G´HUUN

Under experimentens gång i Uldir råkade titanerna åstadkomma en avatar utom all kontroll. Trots att syftet var gott råkade de framkalla någon som motsvarade the Old Gods. G´huun är inget annat än genomrutten, pest och förfall. Den ultimata parasiten vars mål är att förtära världen tills allt är borta.

Kort, tre faser varav man i första fasen tar man hand om adds och power matrix. I andra fasen kommer G´huun aktivt med i striden och man strider mot flera komponenter. I tredje fasen, som händer då G´huun kommer till 25%, gäller det att dps.a för allt vad man är värd.

Raid videorna som jag använt i artikeln är inspelade under beta testningen, så bättre taktik kvalité videor förväntas komma i framtiden.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here