Lightforged Draenei är den nya allierade rasen som kan spelas i Battle for Azeroth, som kommer ut i augusti 2018. De som spelar för Alliance kommer kunna rekrytera dem till att ansluta sig i striden mot Horde. För att få till gång till den här rasen måste du ha köpt Battle for Azeroth och ha en level 110 karaktär. Rekryteringsprocessen är tillgänglig redan i förköp så du kan börja idag!

Källa
Lightforged Draenei

I årtusenden kämpade ljusets armé mot Burning legio. De draeneis som var mest engagerade i detta korståg genomgick en ritual för att bli lightforged. De injicerade sina kroppar med det heliga ljusets väsen för att göra sig själva till levande vapen. Efter den slutliga segern mot Argus har Lightforged draeneis åtagit sig ett nytt uppdrag, att skydda Azeroth från det stigande hotet från Horde och hjälpa alliansen.

Väljer du att rekrytera och spela Lightforged draeneis kommer de med fem klassalternativ: hunter, mage, paladin, priest och warrior. Deras speciella rasegenskaper är Forge of Light ökar deras blacksmithing färdigheter och tillåter dem att lägga upp ett smidesstäd var som helst. Holy resistance reducerar hur mycket holy damage de tar och Light´s Judgement ger mighty holy damage till närliggande område. Light´s reckoning gör att de får ett sista vredesutbrott vid sin död, där de ger skada till alla fiender i närheten samtidigt som de hälar sina allierade. Demonbane gör att Lightforged draeneis får 20 % mer XP då de dödar demoner.

Källa
Rekryteringen

För att få tillgång till Lightforged draeneis måste du utföra rekryteringsuppdraget Allied Races: Lightforged Draenei (Hidden Character Achievement). Du kommer hitta ditt uppdrag i din ambassad i Stormwind. Efter det här är det uppdraget You Are Now Prepared! som gäller. Här får du en djupare inblick i striden mot Argus och kvarlevorna av Nhal’athoth.

Du måste även se till att jobba upp dig upp till exalted med Army of the Light för att få titeln Officer of the Light. Army of the Light introducerades in patch 7.3 och är en grupp av de främsta draenei soldaterna som följde med ljusets moder Xe´ra efter Argus fall. Att få exalted med den här faktionen är inte något du kan göra på ett dygn. För att uppnå fullt förtroende måste du utföra daily quests vilket gör att det kommer ta sin tid.

Här hittar du en guide för att nå exalted med Army of the Light.

Källa

 

 

 

 

 

 

 

 

Vindicator Jaelaana är Quartermaster för Army of the Light och från henne kan du bland annat köpa recept till inscription, jewelcrafting, leatherworking, blacksmithing och tailoring. Du kan även köpa enchantment till din utrustning, Boon of the Lightbearer, som gör att du kan plocka upp Primal Sargerite från dina fiender.

För en halv miljon kan du även köpa Lightforged Warframe som är en mekanisk flygande dräkt. Att ta sig runt i den här kommer visa att du tillhör eliten som har råd då det är en av de dyraste mountsen i spelet.

En del kritik har riktats mot Lightforged Warframe eftersom man inte kan interagera med sin omgivning från dräkten. Gruvarbete var kanske förväntat men att inte kunna plocka upp blommor känns som ett svidande nederlag efter att ha betalt 500k, och det var till och med efter rabatten. Förhoppningsvis är det här något som skulle kunna uppdateras innan BfA är här.

 

I live and die for the Horde, men den här rasen skulle kunna få mig att spela ally…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here