Idag lanseras TEKKEN till mobiltelefoner, det första spelet till mobiler som baseras på det ikoniska fightingspelet Tekken.
Spelet innehåller en kampanj där vi kommer att möta spännande karaktärer och kraftfulla bossar, ett onlineläge och flera live events.

Intervju med Landon Nguyen + TEKKEN mobile Lansering 1I somras träffade jag Landon Nguyen som både är Design Director och Game Director. Jag fick chansen att spela TEKKEN Mobile mot Landon och då vann jag hela 3 gånger, vilket han än idag förnekar, men under intervjun vi gjorde här om dagen erkände han att han inte hade tränat något sen i somras och har i stort sätt förlorat mot alla i deras team.
–           I’ve gotten used to it, säger Landon

Innan spelet släpptes hade ca 1,5 miljoner människor runt om världen föranmält sig inför lanseringen. Spelet hade endast lanserats i Kanada och responsen hade redan då varit väldigt positiv.
–          Det har varit helt underbart, fansen har verkligen visat support och sagt vad de vill se i spelet och TEKKEN teamet har jobbat stenhårt under de senaste 2 åren.

Landon Nguyen har 2 olika roller. Den ena rollen är att han är Design Director för Bandai Namco Studio i Vancouver, Kanada och den andra är att han är Game Director för själva TEKKEN Mobile där han var med från start.
–           Tidigare i projektet arbetade jag med TEKKEN teamet i Japan för att skapa prototyp för spelet, säkra finansiering för att sedan anställa ett team för att sedan göra mobilspelet. Nuförtiden jobbar jag mycket med våran förläggare, planerar, går på möten, svarar på mail, videoredigerar m.m. Men det ändras i stort sätt varje dag.

Jag som har spelat TEKKEN sedan TEKKEN kom ut var väldigt nyfiken på hur de valde alla karaktärer i spelet. Varför blev det just dessa och inte några andra? Vissa av dessa finns inte med i TEKKEN 7.
–          Vi började med att bygga spelet kring den ursprungliga berättelsen/spelet. Vi som jobbar med spelet är  TEKKEN fans och därför ville vi inkludera några karaktärer som inte kom med i TEKKEN 7.

Landon Nguyen berättade även att det tog lite tid att få godkännande när det kom till karaktärerna och kunde inte bara lägga in alla karaktärer som de ville och därför skapade de även en ny story line som startar med Revenant som kommer att utvecklas för användarna med varje utgåva.
–          so stay tuned if you want to see what happens next!

Intervju med Landon Nguyen + TEKKEN mobile Lansering 2

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here