Så var sommaren äntligen här, även rent officiellt. Vi har ju haft en ovanligt solig och varm vår och kunnat lajva semester redan ett gäng veckor i förtid, men nu är det den äkta varan vi ser när vi bländat stirrar ut genom fönstret. Innan jag går på semester vill jag passa på att tacka för tiden fram tills nu.

Det är inte bara skolor och somliga vanliga dödliga som tar ledigt nu några veckor. Vissa av oss på MyoGaming unnar oss också en liten semester från recenserandet och krönikerandet (ja, det är ett ord – jag uppfann det just).

Visst kommer det att hända saker på sajten, men inte i samma utsträckning som vanligt. Den 17 augusti räknar vi dock med att vara tillbaka i full kaliber.

”Ingen text – varken i tidningar, böcker eller på privata bloggar – är speciellt mycket utan sina läsare.”

Det har varit jätteroligt att under vintern och våren skriva söndagskrönikorna till sajten. Hela 23 krönikor har det hittills blivit – med denna text blir det 24.

Oavsett om de har varit roligt fåniga eller argt viktiga har ni, underbara läsare, varit med på tåget, läst och kommenterat. Det skulle jag vilja tacka för, nu när även jag tänkt ta några veckors krönikör-semester.

För speljournalistik i all ära, men ingen text – varken i tidningar, böcker eller på privata bloggar – är speciellt mycket utan sina läsare. Du, alltså, och alla andra som läser MyoGamings stuff.

”Ett stort tack för läsandet, peppen och spridandet vill jag rikta till alla er som står med oss på barrikaderna.”

Extra kul känns det i och med att hela sajten inte ”bara” är en plattform för speljournalistik, utan även ett statement. Med din och andra läsares hjälp har vi, i mina ögon, slagit ett hårt slag för att motbevisa de cis-sexistiska fördomarna om vem som kan och får spela, uppskatta och skriva om spel.

Så ett stort tack för läsandet, peppen och spridandet vill jag rikta till alla er som står med oss på barrikaderna och vevar mot trollen, sexisterna och hatarna.

”In your face”, vill jag därefter säga till alla dem som hävdat att det inte går att hitta icke-manliga spelskribenter. Jag vet inte vilken sten ni letat under, men den måste i alla fall ha legat på en väldigt medeltida och orepresentativ åkerplätt.

Gör om gör rätt, är mitt tips till er– så kanske ni i fortsättningen slipper skämma ut er genom att komma dragande med ihåliga ursäkter för era redaktioners homogena sammansättningar.

”Förhoppningen är att fler ska inspireras och följa efter.”

Det vi har gjort hittills är dock bara ett litet steg på vägen. Det är förstås ett steg som måste tas om vi ska komma någon vart, men förhoppningen är att fler ska inspireras och följa efter – inte bara inom spelhobbyn utan på alla möjliga olika arenor.

Vi ska inte ge oss förrän vi vet att folk, när man pratar om Mind Your Own Gaming om ett par generationer, förbluffat ska undra varför ett sådant projekt ens behövdes.

Nu är det dock dags för lite solig sommarvila från barrikaderna. Batterier ska laddas och uppskjutna speltitlar betas av. Jag ser dock fram emot att återvända till krönikerandet (yes, det är fortfarande ett ord) om ett par månader.

Så alltså: Jag hoppas att ni alla får en kopiöst solig och härlig sommar med massvis av roliga spel, goda måltider på altanen och sena nätter med engagerande samtal i luften och valfri kall dryck i handen.

Vi ses och hörs efter 17 augusti – nedräkningen har börjat.

Tjipp!

Bilden föreställer en gammal röd Gameboy, en röd Mariokeps, en röd colaburk med ögon på och ett par solglasögon som ligger i grönt gräs.
Foto: Chris Smedbakken

1 KOMMENTAR

  1. Ingen tittar på den här sidan, hur ledsamt är inte det? Ni har ingen påverkan på spelen ni skriver om eller de som faktiskt spelar dem. För övrigt finner jag det lite oroväckande att det inte finns ett manligt gay perspektiv bland krönikörerna. Har ni det på er agenda att anställa manliga gay/icke-etniskt-svenska krönikörer i framtiden? Eller varför inte ett muslimskt perspektiv? Som en person som är med i dessa marginaliserade grupper vill jag gärna se förbättringar. Vithets-normen är någonting vi måste kämpa emot och jag brinner starkt för det!

    MVH, Amadi Khawaja

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here