I tjugotvå år har det slitits och kämpats, en har hejat och gråtit genom alltihop. All denna möda har äntligen lönat sig, Ash Ketchum har vunnit en Pokémon liga. 

Det är i avsnitt 139 av Pokémon Sun & Moon, som har följt handlingen i spelserien men med vissa ändringar likt dem tidigare säsongerna av serien, som Ash besegrade sin nuvarande rival Gladion. Efter en tuff match där slutstriden stod mellan Ashs Lyanroc(dusk form) och Gladions Lyanroc (midnight form) så kom Ash ut som vinnare av Manalo ligan.

22 år senare - Ash Ketchum vinner Pokémon liga 1
Ash, Pikachu och trofén
22 år senare - Ash Ketchum vinner Pokémon liga 2
Ashs Lyanroc (Dusk Form, brun) vs Gladions Lyanroc (Midnight Form, röd)

Pokémon serien har sedan sin start 1997 varit en stor del av barndoms nostalgi för många, men många har varit dedikerade till serien ända upp i vuxen ålder. Huvudkaraktären Ash Ketchum har kämpat sedan starten på att samla på sig gymnålar, pokémon och har kämpat för att stå högst upp på vinnarpallen. Det har varit en snårig väg och inte helt lätt varje gång.

Under åren har Ash deltagit i många ligor, men med varierade resultat. Första gången han tävlade var i Indigo Ligan, där han fick sin sämsta placeringen och landade i topp 16. Den bästa placeringen han fått innan var under Lumiose ligan, där han kom på en andraplats, men nu står han som mästare och vinnare.

Efter tjugotvå år som dedikerad tittare har det tillslut hänt, en ganska stor grej för alla som suttit fast framför tvn och hoppats innerligt på att just denna gång ska han vinna. Framtiden kan bara bli ljusare härifrån.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here