Amazon har länge varit tysta kring sin kommande Sagan om Ringen serie, med väldigt lite information till de väntande fansen. För de som knappt kan bärga sig så har Amazon gett något lugnande för stunden: En skådespelare lista.

Företaget Amazon, som till en början bara hanterat handling av varor över nätet, har sträckt sina grenar ut i eget skapande i formen av sin streamingtjänst Amazon Prime Video. Det är på denna plattform deras kommande Sagan om Ringen serie kommer blomstra ut, sedan 2017 har det pratats om serien men företaget har varit försiktiga med vilken information som nått ut. Det enda som egentligen är säkert är att serien kommer utspela sig innan Sagan om Ringen-Trilogin och The Hobbit-Trilogin, vilket är en hel del outforskad mark.

Det var i tisdags, den 14 Januari, som chefen för Amazon Jennifer Salke gjorde ett uttalande under Television Critics Associations pressturnering. Här presenterade hon de femton skådespelare som ska vara med i serien, utan att nämna vilka karaktärer de skulle spela eller när serien förväntas ha premiär. Den populära kritikersidan Rotten Tomatoes delade på sin Twitter bilder på skådespelarna samma dag.

Amazons Sagan om Ringen serie har skådespelare 1
Skådespelarna, bild från Rotten Tomatoes Twitter

Så vilka är det vi har framför oss? På första raden i bilden har vi Robert Aramayo (Unge Ned Stark i Game of Thrones), Nazanin Boniadi (Nora i How I met Your Mother, Fara Sherazi i Homeland), Joseph Mawle (Benjen Stark i Game of Thrones), Owain Arthur (Taff i The Patrol) och Ismael Cruz Córdova ( Mando i Sesame Street, Hector i Ray Donovan). På den andra raden är det nykomlingarna Sophia Nomvete och Tyroe Muhafidin, Tom Budge (Clive Rank i Shock Jock, Tiger Gleeson i Round the Twist), Charlie Vickers (Guglielmo i Medici), Morfydd Clark (Beth i Crawl, Minna i Dracula). På den tredje och sista raden har vi Ema Horvath (Maxine i The Two Hundred Fifth), Daniel Weyman (Dr. Kenny i Gentleman Jack), Markella Kavenagh (Cindi i Romper Stomper), Dylan Smith(Jasper i Maze Runner: The Death Cure) och Megan Richards (Mimi Brookes i Wanderlust)

Där har vi hela den annonserade ensemblen! Vilka som ska få spela vad är ännu inte officiellt, men att klura på vem som ska få spela alv eller människa är än så länge underhållande. Förhoppningsvis kommer mer information om serien ut under 2020, potentiellt ett datum för när produktionen startar eller när den förväntas sändas, men det är bara att hålla tummarna.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here