Den berömda gamern Tyler ´Ninja´ Blevins, med 12 miljoner twitchföljare, öppnar upp porten för nya kreativitörer i sitt banbrytande samarbete med Astralwerks. En stolt Ninja meddelade på TwitchCon att han ska släppa ett musikalbum kallat Ninjawerks.

“I’m stoked about this project, first because I truly love the music, but also because I think this is another big step towards bridging the gap between music artists and gamers.” – Ninja.

Aldrig tidigare har en gamer gett sig in musikbranschen på samma sätt som Ninja gjort nu. Blevins menar att det här förhoppningsvis är ett första steg i att bygga broar mellan musikartister och gamers. Astralwerks är inne på samma linje och säger att de är väldigt exalterade över deras första partnerskap i spelvärlden.

Albumet handlar om Ninjas liv som gamer  och kommer innehålla elektroniska låtar. Med på albumet kommer finnas flera inslag av kollaborationer med kända artister. Med glimten i ögat antydde Blevins att han hoppas på att hans album ska bli soundtrack för hela gaming genren.

Datumet för när Ninjawerks släpps har inte avslöjats än men om du är intresserad av att vara bland de första kan du skriva upp dig på den här listan. Albumet kommer bli tillgängligt digitalt, på cd samt på vinyl.

Banbrytande album ska förena gamingvärlden med musikbranchen 1

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here