Bläckfisk Förlag kickstartar Vindsjäl 1Lucas Falk som står bakom Gudasaga (recenserat här) och Thespian jobbar på ett nytt äventyrsspel vid namn Vindsjäl. Spelet ska äga rum i en annorlunda fantasyvärld än vad vi är vana vid, inspirerad av andra kulturer än den europeiska mytologin vi är vana vid från Tolkiens verk och de som inspirerats av dem.

Bläckfisk Förlag kickstartar Vindsjäl 2

Bläckfisk Förlag kickstartar Vindsjäl 3Spelmotorn ska likna Blades in the Dark och Mutant: År Noll, med en dice pool av sexsidiga tärningar. Jag anar också lite inslag av Symbaroum i hur de strömlinjeformat flödet i spelet genom att låta spelarna slå alla slag. Det finns en god tanke i det eftersom ett slag redan är en slumpgenerator, om alla parter i en konflikt ska göra varsitt slag tar det längre tid än det behöver.

Bläckfisk Förlag kickstartar Vindsjäl 4Fokus ska ligga på frihet, upptäckarglädje och gemenskap. Världen verkar bli kreativ och färggrann. Som ni kan se på bilderna finns det stora ruiner på flygande klippblock som bara ber om att utforskas. En kickstarter kommer att vara verksam mellan tredje september och första oktober så det dröjer ett tag innan det finns en publicerad utgåva men vill du prova på spelet redan nu går det att få tag på en testversion på Bläckfisk Förlags hemsida.

 Klicka här för att komma till spelets kickstarter.

Bläckfisk Förlag kickstartar Vindsjäl 5

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here