BlizzCon 2019 hade en del förväntningar redan från början, men i år slog det till med buller och brak. Förutom några riktigt coola expansioner till World of Warcraft och Hearthstone så har också två av Blizzards storsäljare fått efterlängtade uppföljare samt har en kvinnlig mästare för första gången krönts.

BlizzCon 2019 hade en hel del att bjuda på under helgen, så vi bryter ner det absolut viktigaste du missade.

Overwatch 2 är i produktion, en fullskalig uppföljare till Blizzards first-person shooter som sen det släpptes 2016 fått strålande recensioner och positivt mottagande av både spelare och kritiker. Fokuset i uppföljaren kommer vara på co-op och nya PvE lägen, nytt kommer vara Story och Hero uppdrag där spelare kan levla upp sina heroes och nya kartor samt nya heroes. De två senare kommer också vara tillgängliga i första Overwatch, samt att alla skins och annan kosmetika spelare samlat på sig kommer att kunna föras över till uppföljaren. Den första nya karaktären för spelet kommer vara en kanadensare vid namn Sojourn, men vad hon har för förmågor har ännu inte avslöjats. Nya kartor som har visats är bland annat Toronto, Rio de Janiero, Monte Carlo och den svenska staden Göteborg. Spelets regissör Jeff Kaplan har själv ” ingen aning ” när spelet förväntas komma.

Diabloär också på gång, sprängfyllt med satanism och blod. RPG hack and slash serien har sen 1996 sålt oerhört bra och varit en av Blizzards stora trumfkort för att locka spelare, som alltid väntar på nyheter om serien. Uppföljaren kommer ha en icke-linjär kampanj i en open world, så utforskande är uppmuntrat. Dessvärre kommer inte spelet ha ett offline mode, så vill du spela måste du vara uppkopplad till internet. Den ännu värre nyheten är att det inte finns något datum för spelet heller, så håll utkik för när datumet spikas.

World of Warcraft: Shadowlands är namnet på den nya expansionen till WoW, den åttonde efter Battle for Azeroth som kom förra året. Expansionen sätter spelarna mitt i striden mot Sylvanas, i en värld fylld av död och förruttnelse, och måste välja en fraktion att alliera sig med. Trailern sparade verkligen inte på något, Sylvanas duellerar med The Lich King och använder sen hans hjälm för att förstöra barriären mellan Azeroth och The Shadowlands. Wow. Förutom nytt innehåll och andra förändringar, som kommer med varje expansion, så har expansionen en level cap på level 60. Detta innebär att spelare kan bara levela till 60 och sen tar det stop, maxlevel spelare kommer bli nedtryckta till 50 och sen få jobba sig upp till 60. Expansionen kommer nästa år, inget datum satt ännu.

Hearthstone: Descent of Dragons är också en expansion till ett av Blizzards populära spel, ett kortspel med flera av Warcrafts karaktärer som varit riktigt underhållande sen det blev tillgängligt 2014. Expansionen är packad med drakar och kommer avsluta handlingen kring The League of E.V.I.L och deras kamp mot League of Explorers. Förutom nya kort så kommer också en ny förmåga Invoke, som är kopplad till draken Galakrond som kommer med expansionen och påverkar endast honom. Varje spelare kommer få honom när de loggar in när dem nya korten har släppts. Expansionen släpps 10 December i år.

När vi ändå är inne på Hearthstone så är det värt att nämna att vinnaren av Hearthstone Global Finals Champion är den 23åriga kvinnliga kinesiska spelaren VKLiooon. Xiaomeng Li, som hon heter egentligen, klättrade upp i rankningarna och besegrade de bästa Hearthstone spelarna vilket ingen kvinnlig spelare har lyckats med innan. I Grand Finalen så stod det mellan henne och Brian ” bloodyface” Eason och avslutade sin minst sagt imponerande turneringshistorik med att gå ifrån som segrare, med ställningen 3-0. Med sin trofé i handen berättade VKLiooon om hur en manlig spelare för ett par år sedan berättade för henne att hon var i fel kö och sa: ”den här [tävlingen] är inte för dig” eftersom hon är en tjej. När hon blev frågad vad det betydde för henne att vara den första kvinnan som vann Hearthstones största pris, samt att vara den första kvinnliga spelaren att vinna ett av BlizzCons stora priser, svarar hon ”Jag vill säga för alla flickor där ute som har en dröm om eSports-tävling, för ära, om du vill gå det och du tror på dig själv att du bara ska glömma ditt kön och gå efter det. ” Se hela final matchen samt VKLiooons prisceremoni i videon ovan.

Detta var det viktigaste BlizzCon hade att erbjuda oss i år. Är du extra taggad på något?

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here