Crusader Kings 3 kommer 2020

0
39

För alla strategispels älskar så kommer en glädjande nyhet. Det svenska spelföretaget Paradox Development Studio har officiellt meddelat att medeltidsspelet Crusader Kings-serien får en tredje medlem i form av Crusader Kings 3.

Det var under lördagen som Paradox släppte trailern till Crusader Kings 3, som i skrivande stund har närpå en halv miljon visningar, och en hel del information om vad som kan förväntas i det kommande spelet.

Paradox har delat med sig om att tredje spelet i serien kommer ha en mer detaljerad karta, karaktärer i 3D, färdighetsträd för karaktärer, trupperna kommer ha faktiska riddare som också kommer vara karaktärer i spelet samt ha ett genetik system. Med det sagt finns det fortfarande tid för mer info innan spelet släpps till PC.

Crusader Kings 3 kommer 2020 1
Pressbild Crusader Kings 3

Paradox Development Studio har varit aktiva sedan 1995 och haft stort fokus på krigsstrategispel med titlar som Europa Universalis, Hearts of Iron, Stellaris och självfallet Crusader Kings-serien. Första spelet i serien kom 2004, till ett medium varmt mottagande, och uppföljaren kom 2012 till hyllningar. År 2014 hade Crusader Kings 2 sålt mer än 1 miljon kopior, enligt Paradox själva så var det ungefär 12 500 spelare varje dag som klockade in på närapå 99 timmar av speltid per spelare.

Just nu finns Crusader Kings 2 tillgängligt för att ladda ner gratis på Steam.

Spelet är planerat att komma under 2020.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here