Ju närmare Death Stranding vi kommer desto mer information ger regissören Hideo Kojima om det efterlängtade spelet. Han har nu delat med sig av hur NPCs (Non Playable Characters) påverkas av spelarens val, och vad som kan hända dem.

I fredags deltog Hideo Kojima i en öppen diskussion under en vistelse i Ryssland, på Garage Museum of Modern Art i Moskva diskuterade Kojima om spelet. Hela samtalet fördes på japanska och ryska så det är tack vare Reddit användaren Keqpup som det finns en engelsk översättning, om den stämmer helt är inte klart.

Kojima nämner flertal gånger att hela spelet går ut på få kontakt, att binda ihop världen med ett rep, och att det är de olika interaktionerna i spelet som är avgörande för detta. Kojima tar upp ett exempel av en interaktion som dyker upp väldigt tidigt i spelet, en man som bor under jorden, är sjuk och i behov av medicin.

” /…./ Han är sjuk och behöver medicin och Sam kan leverera den. Eftersom detta händer i början av historien, är detta ett måste. Efter att ha gjort denna uppdrag väljer spelaren själv följande åtgärder: du kan ständigt gå till mannen och ge medicin; kan leverera andra föremål; Du kan lyssna på hans historier från det förflutna. Men spelaren går ständigt framåt och rör sig bort från karaktären. Och jag är säker på att det finns spelare som glömmer bort den här mannen. Och då kommer de att komma ihåg och återvända till det.

Eftersom de inte har fört med sig medicin till honom hela denna tid kommer han att dö i detta ögonblick. Genom sådana handlingar uppstår en koppling till karaktären. Vi hoppas verkligen att betydelsen av sambandet mellan människor – hur det bildas, hur det utvecklas – kommer att avslöjas, och det kommer att vara intressant för dig att spela det. ”

Med andra ord så kommer alla spelare bli överdrivet paranoida och springa tillbaka till varje NPC de möter för att undvika bära skuld för någons död, eller bara lämna helt utan att tänka på det. Det som är spännande är om detta gäller för alla NPCs eller bara specifika, vilket kommer bli onekligen intressant att utforska.

Death Stranding kommer till PS4 den 8 November.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here