Nu har jag fått testa lite hårdvara i form av ett headset för spelare som lirar på fler än en maskin, men inte har plats för hur mycket utrustning som helst. Poängen med Roccat Cross är att du ska kunna ha samma lurar till alla dina spelmaskiner och jag måste erkänna att det inte är en dum idé att marknadsföra sig så. Visserligen fungerar de flesta hörlurar med sladd till de flesta maskiner så detta är ju inte helt unikt, men nu ska de i alla fall få en chans.

Roccat  Cross - Gamerlurar för flera plattformar 1

Först och främst kan jag meddela att de faktiskt är ganska sköna. De väger inte för mycket och de sitter bra utan att klämma åt huvudet. Utseendemässigt är de stilrena, inget överflödigt pynt men det får dem inte att se billiga ut. Att loggan är en badass kissekatt är också ett plus.

Det finns två mikrofoner med i paketet ett för gamers med mikrofonbom, och ett för mobilen där mikrofonen hänger i en sladd. Det här kunde faktiskt ha varit mer genomtänkt. Jag gillar grejen med att kunna byta mellan micbom och hängande mic, men den förstnämnda behöver kopplas med två sladdar, en för ljud ut och en för ljud in, som på den gamla goda PC-tiden. Detta fungerar fint med datorn, men inte lika bra med min Xbox. Detta kunde de ha löst genom att inkludera en enkel adapter som för ihop de två kopplingarna till en, men något sådant fick jag inte med.

Jag brukar använda ett Logitech G-933 när jag spelar Xbox, ett ganska bra headset jag vann i en Mass-Effect-tävling (det är pyntat med design från Mass Effect Andromeda). Tyvärr klagar folk jag spelar med på att ljud från lurarna blöder över till mikrofonen så att de hör sitt eget eko från mitt headset. Jag var orolig att Roccat Cross med mobilmikrofon skulle ha samma problem, men detta var lyckligtvis inte fallet. Mina vänner sa tvärtom att jag lät ovanligt klar och tydlig under testet och det är ju onekligen ett plus.

Så andra hör mig, men vad hör jag? Ljudet är klart och tydligt även för mig, jag har ärligt talat ingenting att klaga på. Det finns en volymkontroll på headsetet ifall något spel skulle smälla för högt och du snabbt behöver sänka ljudet. Lurarna täcker öronen och dämpar ljudet i min omgivning utan att det känns som om de pressar mina öron. Så förutom missen med kopplingarna på mickbomen har testet gått väldigt bra.

Jag tog med mig lurarna ut på gatan och körde lite Pokémon Go och Walking Dead Our Word och även detta funkade bra. Musik och ljudböcker låter också fint i lurarna och den hängande mikrofonen funkar bra med telefonsamtal också och har naturligtvis en knapp för att svara och lägga på om mobilen ligger i fickan.

Jag vet inte vad mer jag kan säga. Det här är ett väldigt bekvämt sladdburet headset med bra ljud. Inte lika snygga som mina Mass-Effect-lurar men faktiskt bättre på alla andra sätt. Visserligen är det andra headsetet trådlöst, men ärligt talat har jag ingenting emot sladden om det betyder att jag slipper oroa mig för att batteriet ska ta slut.

Innan jag skrev klart recensionen ville jag testa med min nya Oculus Quest också, och det klara ljudet med de ljudisolerande lurarna stärker min inlevelse i spelet, vilket är hela poängen med VR. Här märks dock sladden av lite mer eftersom en av höjdpunkterna med Oculus Quest är att den just är sladdfri, och ibland höll jag på att trassla in mig i sladden när jag vevade runt i Beat Saber. Detta är nog en vanesak, det går ju att lägga in sladden i t-shirten, men ja, ett litet minus bland alla plus skadar väl inte jättemycket. Dessutom kostar det ju under femhundringen vilket definitivt är värt kvalitén du får.

Allt som allt är de här lurarna sköna, bra och prisvärda. Hatar du inte sladdar och behöver ett nytt headset kan du hitta mycket sämre produkter än Roccat Cross.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here