E3 är ett av de mest uppmärksammade event på hela året, det är platsen där spelföretag samlas och visar upp det som komma skall. Företag och tusentals spelare och fans samlade på en och samma plats. Dessvärre blir det inte av i år, det är officiellt : E3 2020 är inställt.

För många spelare är E3 den bästa stunden på året. Det dyker upp titlar, trailers och demos på spel som en inte kan vänta på att få sätta tänderna i. Spelföretagen visar upp allt som kan locka fansen, det finns merch, cosplays, tusentals spel och är tre dagar av ren glädje. I år får alla ta del av nyheterna hemifrån, då organisatören Entertainment Software Association nu har gått ut med att E3 är inställd.

Tidigare under dagen gick det rykten om att E3 inte skulle gå av stapeln, då indie TV-spelsutgivaren Devolver Digital twittrade ” Ställ in era E3 flyg och hotell, hör ni. ” Vilket genast fick en stor spridning. Vid den här tidpunkten hade inte ESA gjort något uttalande så det låg väldigt i luften om det fanns någon sanning bakom detta, men nu är det bekräftat att folks oro var väldigt befogad.

Anledningen till att eventet blivit inställt är på grund av farorna kring Coronaviruset, i ett uttalande från ESA nämner de att den pågående faran av viruset är den största anledningen till att årets event inte blir av. ” Efter noggrant samråd med våra medlemsföretag angående hälsa och säkerhet för alla i vår bransch – våra fans, våra anställda, våra utställare och våra långvariga E3-partners – har vi fattat det svåra beslutet att ställa in E3 2020, planerat till 9-11 juni i Los Angeles. ” skriver ESA på sin hemsida.

Men hoppet att få ta del av E3 är ännu inte släckt, ESA fortsätter sitt uttalande med att de ser på alternativa lösningar. ” Vi undersöker också alternativ med våra medlemmar att samordna en onlineupplevelse för att visa branschmeddelanden och nyheter i juni 2020. ” Detta skulle kunna innebära att E3 fortfarande blir av, men att allting sker hemma i soffan (Som Nintendos Direct meddelanden) Vilket inte riktigt är samma upplevelse men förhoppningsvis en lösning för de företag som planerat att delta. Men ESA är hoppfulla för framtiden. ” Vi ser fram emot att ge er E3 2021 som en återbildad händelse som förenar fans, media och branschen i en showcase som firar den globala videospelbranschen. ”

Detta är inte det enda evenemang som ställts in på grund av COVID-19, även känt som Corona, och är nog inte det sista. Då skräcken är stor samt att risken för potentiell smitta ökar med tusentals människor som flyger in från olika delar av världen, är det förståeligt varför detta beslut har tagits.

Vi håller er uppdaterade om E3 och deras framtida planer, förhoppningsvis kommer en lösning som gör alla nöjda.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here