Recension: Roccat Vulcan 121 AIMO 1

 

 

 

Namn: ROCCAT VULCAN 121 AIMO
Plattform: PC
Företag: ROCCAT
Pris: 1 595 kr
Testat i spelen: Destiny 2, CS GO, League of Legends, Fortnite

Snabbfakta
16,8 miljoner levande färger
Varje brytare har en LED-lampa som kan konfigureras individuellt
USB 2.0
Programmerbara Makron
Responstid: 1ms

Mått & Vikt
Höjd(cm) 3.20
Bredd(cm) 46.20
Djup(cm) 23.50
Kabellängd(cm) 180
Vikt(g) 1 150.00

 

Jag har länge letat efter ett tangentbord som klarar av damm då jag är väldigt dålig på att damma av tangentbord, kanske beror det på lathet för min del. Men nu äntligen har jag hittat en som är dammtålig och lätt att rengöra! Roccat Vulcan 121 Aimo. Med det jämna mellanrum mellan tangenterna så är det mycket lättare att damma av tangentbordet vid behov.

Det första jag gör är att ladda ner Roccat Swarm för att utforska alla sätt som det går att skräddarsy tangentbordet och verkligen göra till sitt eget.
Det vanligaste är att man kollar alla de olika typer av ljuskombinationer och tangent inställningar, men jag börjar istället ändra ljudeffekterna och väljer då ett ljud som gör att det låter som att någon skjuter laser medans jag skriver. Det var imponerande till en början men jag blev snabbt trött på ljudet och valde att stänga av den. Till slut hamnade jag på inställningarna för färgerna på tangentbordet. Det fanns en bred variation på olika ljus och färger men jag beslutade att hålla mig till default (AIMO inställningarna) då jag tycker det passar mig bäst eftersom varje tangent jag trycker på reagerar och ändrar färg.

Om man börjar jämföra vikten på detta tangentbord och de två andra jag har (Razer Black Widow Ultimate 2014 och Qpad MK-95) så är denna betydligt mycket lättare. Till en början så kunde jag ibland trycka på fel tangent på grund av den ovanan som fanns att alla tangenter var en bit ifrån varandra men det vande man sig med efter ett tag, så i dagsläget tycker jag att det är mycket skönare och lättare att skriva på tangentbordet. Det lilla motståndet som den ger bidrar till en mycket skönare känsla för fingrarna att skriva med. Handstödet kunde dock varit något mjukare men i helhet så fungerar det bra att både skriva och spela med tangentbordet men samtidigt behålla den bekväma känslan.

Recension: Roccat Vulcan 121 AIMO 2

DESIGN
Enligt mig så är det här det finaste tangentbordet på marknaden. Personen som har designat Vulcan-serien har verkligen tänkt på allt. Dammtålig, snygg design och färger som lyser upp rummet och mycket mer.

Recension: Roccat Vulcan 121 AIMO 3

ROCCAT SWARM
Programmet i sig är väldigt lätt att komma in i. Du har dina allmänna funktioner där du kan allt från att bestämma vilket ljud du vill höra när du trycker på tangenterna till att ställa in exakt hur snabb repetitionshastighet eller fördröjning du vill ha för ljuset. Tangentdelning där du kan om du vill bestämma exakt vilken tangent som ska ha en specifik belysning om du nu önskar det. Slutligen har vi fliken belysning där du kan välja vilken typ av ljus setup du vill använda,jag valde min personliga favorit AIMO men det fanns även alternativen våg, orm, hjärtslag, andning, toning, lysande, krusning eller ett anpassat läge. Det finns även fyra användarprofiler att sätta upp för dig som vill ha olika typ av ljus beroende på spelet du spelar och även en makrohanterare som är kopplad till olika program.

SUMMERING
Är du ute efter ett nytt speltangentbord så är detta ett otroligt bra val. Den är av god kvalité och fungerar lika bra när du spelar som när datorn ska användas till dina vardagliga sysslor. Den kombinerar teknisk innovation, belysning men även en god hållbarhet, så när du väl äger detta tangentbord kommer du inte att behöva tänka på att skaffa ett nytt på ett väldigt bra tag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here