Sophisticated Games, som står bakom rollspelet The One Ring har precis ingått ett samarbete med svenska Fria Ligan som har skapat fantasyrollspelen Svärdets Sång och Symbaroum, för att inte prata om mitt favoritspel, Ur Varselklotet. Nu ska Fria Ligan börja göra rollspel som äger rum i Tolkiens legendariska fantasyvärld bland hober, alver och härskarringar. 

“Det är spännande att arbeta med Sophisticated Games och Francesco Nepitello för att skapa en ny utgåva av The One Ring och dess femte utgåva. Vi växte upp med Tolkiens ikoniska verk och är fans av originalversionen av spelet. Vi har en snarlik syn på speldesign som Francesco och vi är övertygade om att vi kan skapa något alldeles speciellt tillsammans” säger Tomas Härenstam på Fria Ligan.

“Fria Ligan delar våra värderingar, vilket är en vital del av att tolka den mest extraordinära fantasyvärld som någonsin skapats, en som har haft ett odödligt intresse över hela världen i alla världens språk. Vi ser fram emot att tillsammans med Fria Ligans skickliga team fortsätta arbetet vi påbörjade för ett decennium sedan med publikationen av The One Ring.” säger MD Robert Hyde på Sophisticated Games.

Väldigt få detaljer finns tillgängliga då samarbetet inte ska börja förrän i juni och planerade produkter kommer att givas till känna först efter det. Till dess kan vi bara spekulera vilket system de anser kan bära Midgårds sagor bäst, en finputsning av nuvarande The One Ring, något snabbt och strömlinjeformat som Symbaroum eller ett mer komplicerat powersystem som Svärdets Sång, eller om de rent utav skapar en helt ny väg att gå… som jag ska följa om jag kan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here