Under många år har Star Wars fans längtat efter ett single-player spel som kan läggas till bland klassikerna som The Force Unleashed(2008), Jedi Knight(1995-2003) och Knights of The Old Republic(2003), och Electronic Arts har haft ett spel under utveckling i flera år. Projektet har saknat studio sen EA la ner Visceral Games, studion som legat bakom Dead Space-serien(2008-2013) och Battlefield Hardline(2015), och nu verkar projektet ha fått gå i graven.

Amy Hennig, regissör och manusförfattare för Uncharted-serien (2007-2016), var kopplad till projektet och när hon berättade i juni att hon lämnat EA för att forma sin egen studio så verkade det som att projektet skulle få fortsätta spinna vidare nere i Development-Hell. Enligt nyhetssidan Kotakus Jason Schreier, som haft kontakt med personer som har koll på vad som händer på EA, så är projektet nerlagt.

Hoppet brinner ändå kvar, då EA fortfarande har ett single-player Star Wars projekt kvar som utvecklas på Respawn Entertainment som ligger bakom spelet Titanfall(2014). Detta spel går under namnet Star Wars Jedi:Fallen Order, och med lite tur får den se dagens ljus efter all tragik.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here