Det är lätt att tappa modet ute på internet. I kommentarfält, på youtube och twitter finns det gott om hat som kan få vissa av oss vilja flytta in under sängen och aldrig komma ut. En källa till sådant hat är Graham Linehan, känd för TV-serier som Father Ted och the IT-crowd. Han och hans följe är stolta krigare i kampen mot transpersoners rättigheter. På riktigt, att läsa hur många som stämmer in och hyllar deras hat kan dra in ett mörker över hjärtat som kan ta veckor att återhämta sig från (vem försöker jag lura, jag talar för mig själv här). Gamerkulturen kan tyvärr också, alltför ofta, gotta sig i liknande hat. Ibland dyker dock underbara överraskningar upp.

Harry Brewis, eller H.Bomberguy är en youtubare som bestämde sig för att jävlas med gubben Graham efter att han blivit känd för att uppmuntra folk till motstånd när Storbrittaniens nationella lotteri valde att visa stöd för Mermaids, en välgörenhet för transsamhället.

Harry streck-spelade gamla Donkey Kong 64 på twitch med siktet mot 30 timmar för att dra in pengar till välgörenheten i hopp om att nå 3.000 dollar (ca. 27.000kr). Ett högt mål kan tänkas men när han var färdig efter 57 timmar hade han tjänat ihop 340.000 dollar, över tre miljoner kronor. Själv säger han:

”Jag väljer Mermaids specifikt för att när de blev utvalda för att få stöd av Nationella Lotteriet valde Graham Linehan, en komediförfattare som jobbade på en bra serie för 20 år sedan, en myCket vanlig man som är arg på transpersoner hela dagarna nuförtiden, att gå till Mumsnet och säga till dem att mejla Netionella Lotteriet i drivor. Grattis, Graham… Nu känner massor av människor till Mermaids och stöttar dem bara för att jävlas med dig!”

Han var inte ensam, streamen gästades av speldesignern John Romero, Alexandria Ocasio-Cortez i Amerikanska kongressen och transaktivisten Chelsea Manning med flera.

Ibland räcker inte alla kramar i världen till. Jag kan bara instämma med en meme från @traaaaaaannnnns på twitter;

Youtuber drar in över tre miljoner kronor till välgörenhet. 1
Bild från @traaaaaaannnnns på twitter

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here