Nu börjar en ny våg av spelbaserade TV-serier, nyligen recenserade jag Tales From the Loop och nu har Amazon Studios köpt licens för att göra serie av rollspelsserien Fallout. Detta kan komma att bli väldigt polariserande då det handlar om ett älskat varumärke med en väldigt specifik nisch, en postapokalyptisk värld med kultur och estetik från 1950-talet. Spelen präglas av en dyster och farlig värld berättad genom en mörk och ibland absurd humor.

Det är svårt att förutse hur detta kommer att bli, det finns viss oro bland fans att de kommer försöka göra den familjevänlig och gå miste om det smutsiga våldet som faktiskt är ganska centralt i konceptet. En annan fråga jag ställer mig är hur de hanterar meta-humorn i spelen, har de inte med den kommer säkerligen många sakna den men den kan också göra det svårare att ta handlingen på allvar. Ta ett exempel från Fallout 2, där du kan hitta ett café som heter Café of Broken Dreams där du kan träffa alla karaktärer som skulle varit med i spelet men blev strukna ur manus innan spelet blev färdigt. Kul idé men om de vågar bryta fjärde väggen på det sättet återstår att se.

Jag håller mig försiktigt optimistisk, Amazon Studios lyckades ju faktiskt riktigt bra med Tales From the Loop. Fallout-serien produceras delvis av Lisa Joy på Kilter Films som vunnit två Emmys för sitt arbete med Westworld, vilket onekligen bådar gott.

Läs pressmeddelandet här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here