Finns inget som hettar upp stämningen som när storföretag behöver sälja delar av sig själva, som AT&T som behöver sälja av sig sin Warner Bros. Interactive Entertainment speldel. Andra företag har visat intresse för att köpa upp den delen, även jätten Microsoft enligt källor.

I början på juni började informationen om att AT&T, det tredje största telekomunikationsbolaget i USA, går i tankar om att sälja av sig Warner Bros. Interactive Entertainment som har flertal spelstudios under sig. Försäljningen skulle kunna gå för så mycket som 4 biljoner(amerikanska dollar) vilket är inte helt orimligt då studios som NetherRealm, Avalanche och Rocksteady tillhör speldelen.

CNBC rapporterade i början på juni att AT&T sökte sälja av delar för att kunna betala sin skuld på nästan 200 biljoner, anledningen för skulden är att bolaget 2018 köpte Time Warner för 109 biljoner. Flertal företag har visat intresse för att köpa som Take-Two, EA och Activision Blizzard men nu ska Microsoft ha velat slänga in sin handske i spelet enligt källor. Trots detta verkar någon form utav köp inte vara aktuell i nuläget.

Viktigt att ha i åtanke att dessa företag inte automatiskt skulle få rättigheterna till Warner Bros märken som DC och Harry Potter om de vann en budgivning, utan skulle behöva förhandla fram licensavtal så att studios kan utveckla spel baserade på de. Detta är en viktig del då Rocksteady har rykten kring sig att de håller på att utveckla ett DC spel samt Avalanche Studios verkar ligga bakom den kommande, icke officiellt annonserade, Harry Potter RPGn.

IGN ska ha sökt Microsoft för en kommentar angående ryktena kring deras intresse och har fått svaret ” Microsoft kommenterar inte på rykten eller spekulationer. ” Så vad som kommer hända med Warner Bros. Interactive Entertainment är uppe i luften.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here