Fruits Basket är en gammal anime-klassiker från 2001 som många anime-fans håller kärt. Att det bara fanns 26 avsnitt och omfattade knapp hälften av manga-serien, gjorde att animen kändes ofärdig. I över 17 år har fansen längtat efter en ny anime-adaption av Fruits Basket. Deras önskan har nu äntligen slagit in.

FUNimation, ett amerikanskt underhållningsföretag som specialiserar sig i att dubba, distribuera och streama anime i USA, har nu gått ut med att Fruits Basket ska få en ny anime-adaption och börja sändas år 2019.

Denna anime-adaption kommer att följa helt efter mangaserien som gick mellan år 1998-2006.  Dessutom kommer själva mangatecknaren Natsuki Takaya vara projektets övervakande produktionsledare. Takaya berättar om hennes förväntan av projektet:

“First of all, I’d like to offer my sincere congratulations to the staff for bringing us to this announcement day, […]I may be the manga author, but at the same time, I’m only the manga author. So I think this announcement is a long-awaited recognition of the efforts of all of those directly involved in the anime’s production, and that’s a relief to me.”

Den nya animen är skapad av animationsstudion TMS Entertainment, som ligger bakom anime-serier som D.Gray-man, Orange, Kamisama Hajimemashita, Lupin III, Detective Conan m.m. I Projektet har Yoshihide Ibata varit regissör, Taku Kishimoto skrivit seriens manus och Masara Shindo designat karaktärerna.

Det kommer även vara nya röster bakom karaktärerna i animen, med röstskådespelaren Manaka Iwami som Tohru Honda,  Nobunaga Shimazaki som Yuki Sohma, Yuma Uchida som Kyo Sohma och Yuichi Nakamura som Shigure Sohma.

I japan kommer serien att börja sändas på TV Tokyo och andra japanska TV-stationer. Medan i USA kommer serien att streamas på FUNimationNow. Om Fruits Basket kommer att streamas på andra streamtjänser som Crunchyroll, Netflix m.m har inte bekräftats ännu.

Fruits Basket handlar om Tohru Honda, en vänlig och mycket givmild 16-åring som nyligen har förlorat sin ensamstående mamma i en olycka. För att inte vara till någons börda bor hon i ett tält mitt ute i skogen och extrajobbar som städerska. Det visar sig dock att marken ägs av den beryktade Sohma-familjen. En av dem råkar även vara hennes klasskamrat och skolans prins, Yuki Sohma. Tohru flyttar in till huset och lär känna den excentriska, men omtänksamma författaren Shigure Sohma och den hetlevrade jämngamla Kyo Sohma. Men efter ett tag upptäcker hon att familjen bär på en förbannelse som gör att 13 familjemedlemmar förvandlas till djuren i den kinesiska zodiaken när de kramar någon av motsatt kön.  

Serien är känd för att vara fylld med komedi, romans och en stor portion av känslor som ger en gråt i halsen. I USA var det en av de mest sålda shojo manga-serierna och var den näst populära shojo-mangan i Japan under tidigt 2000-tal. Mangaserien översättas även till svenska och gick att läsa i mangaserietidningen Shojo Stars, som utgavs mellan 2003-2009.

Har vi några gamla Fruits Basket-fans som är lika exalterade som vi? Eller nya som aldrig har hört talas om serien? Låt oss veta om era tankar i kommentarerna!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here