HBOs maffiga superhit Game of Thrones börjar lida mot sitt slut i och med den 8:e och sista säsongen släpps i april. Men en prequel-serie är på gång.

Programming president Casey Bloys har bekräftat att filmningen kommer att börja i sommar. Men det är bara ett enda pilotavsnitt som kommer att filmas, fler avsnitt än så har ännu inte blivit beställda.
Regissör från Netflixs Jessica Jones, SJ Clarkson, kommer att regissera avsnittet, Jane Goldman från X-Men: First Class är showrunner. Goldman skapade konceptet för serien tillsammans med böckernas författare George R.R. Martin. Den brittiska skådespelerskan Naomi Watts kommer att spela huvudrollen.

Trots att bara ett pilotavsnitt är beställt ännu, så berättar Entertainment Weekly att manus för fler avsnitt är under arbete, ifall HBO skulle bestämma sig för att göra en serie av detta.

Den här serien kommer dock inte att börja sändas förrän Game of Thrones är helt färdig, vilket betyder att det kan dröja till 2020 eller 2021. En möjlighet är också att piloten inte blir plockad till att bli en fullständig serie, men med tanke på Game of Thrones populäritet så är det nog inte så troligt.

Serien har ännu ingen officiell titel, men George R.R. Martin kan ha skvallrat om det i ett inlägg på sin blogg, från oktober förra året. Där kallar han serien för The Long Night, och för inbitna Game of Thrones-fans ger det en del idéer om vad serien kan tänkas handla om.
Martin fick dock ta tillbaka det i ett senare blogginlägg, förmodligen efter påtryckning från HBO. Gissningsvis för att de inte ville berätta titeln ännu.

Den officiella beskrivningen av prequel-serien lyder såhär;

”Taking place thousands of years before the events of Game of Thrones, the series chronicles the world’s descent from the golden Age of Heroes into its darkest hour. And only one thing is for sure: from the horrifying secrets of Westeros’s history to the true origin of the white walkers, the mysteries of the East to the Starks of legend… it’s not the story we think we know.”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here