Austin Film Festival pågår just nu i Texas, USA, och i helgen hölls en Q&A-panel där skaparna och showrunners av Game of Thrones, D.B. Weiss och David Benioff, var med. Trots att det snart är ett halvår sedan Game of Thrones slutade var det många som ville fråga om serien.

Enligt personer som befann sig på panelen och livetweetade eventet, bland annat kontot Needle & Pen vars tweet jag kommer hänvisa till i den här artikeln, lyssnade D&D inte särskilt mycket på feedback och kritik från fans under tiden de arbetade med serien.
Weiss sa till och med att han ser inte värdet i att ta hänsyn till andra personers reaktioner.

Dock när det kom till rollbesättningen lyssnade och iakttog de fansens åsikter och tankar. Benioff berättade att de såg fans online nämna Jason Momoa som ett bra val att spela Khal Drogo.

Några andra saker som diskuterades var bland annat att de ville ta bort så många fantasyelement från storyn som möjligt, för att kunna tilltala en större publik.
Trots att källmaterialet är fantasyböcker… Spännande.

En annan fråga som dök upp var avsaknaden av kvinnor och PoC (People of Colour) i skrivarteamet. Tidigt bestämde sig D&D för att skriva avsnitten själva, trots att HBO ville att de skulle anställa manusförfattare.

Hela livetråden från panelen finns på Needle & Pens twitter för den som är intresserad.

Trots att den åttonde och sista säsongen av Game of Thrones gjorde väldigt många fans missnöjda och besvikna, vann serien en Emmy för Outstanding Drama Series på årets Emmygala.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here