För alla som haft mixade känslor för att D&D ska hantera en egen Star Wars-filmserie, det är bara att andas ut. Duon har lämnat projektet då deras scheman krockat för mycket.

David Benioff och D.B Weiss, mer kända som D&D bland fans, har varit stora namn sen 2011 då Game of Thrones först sändes. Duon har agerat manusförfattare, producenter och regissörer och står som upphovsmän för tv-serien, som belönats med flertal Emmys och setts av miljontals tittare varje vecka.

Det var tidigare i år som Disney gick ut med att duon skulle få ta sig an en helt ny Star War-trilogi, men inte när den skulle utspela sig, vilket togs emot med mixade känslor både från fans av Game of Thrones och Star Wars. Första filmen skulle ha haft premiär 2022 men som det ser ut kommer inte D&D vara en del av den nya trilogin. I ett uttalande till Deadline säger duon: ”Vi älskar Star Wars, när George Lucas skapade den, skapade han oss också. Att få prata om Star Wars med honom och det nuvarande Star Wars-teamet var det mest spännande som hänt, och vi kommer alltid att vara skuldsatta till sagan som förändrade allt. ” Om detta betyder att filmerna är helt skrapade är inte spikat, men risken finns att utan D&D så blir inte filmerna av.

Anledningen bakom uppbrottet är att duon har skrivit ett kontrakt med streamingjätten Netflix för framtida projekt, vilket dessvärre krockar med schemat för den nya trilogin. ”Det finns bara så många timmar på ett dygn, och vi kände att vi inte kunde göra rätt för både Star Wars och våra Netflix-projekt, så vi backar dessvärre undan. ” Säger duon i ett uttalande till Deadline.

Kathleen Kennedy, president för studion Lucasfilm som gjort alla Star Wars-filmerna, håller dock dörren öppen för framtida projekt där duon kan vara involverade. ”David Benioff och Dan Weiss är otroliga berättare. Vi hoppas kunna inkludera dem i resan framåt när de kan gå bort från sitt upptagna schema för att fokusera på Star Wars. ” 

För Star Wars fansen så ska inga tårar spillas, med den nya tv-serien The Mandalorian som kommer till Disney+, en Obi-Wan Kenobi fokuserad serie som troligen kommer till samma plattform, spelet Star Wars: Jedi Fallen Order som om några dagar kommer släppas till konsoler och självfallet den efterlängtade filmen Rise of Skywalker som går upp på bio 18 december så har fansen en del att ta del av, med eller utan D&D.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here