#girlsbehindthegames är en helt ny hashtag sedan den 25:e Januari som fått stor spridning på twitter den senaste veckan. Hashtagen har skapats för att upplysa om kvinnor som arbetar i spelbranschen och ger dem en plats att förklara vad de arbetar med, hur de arbetar, de otroliga saker som dom skapar.

Detta för att peppa och för att ge inspiration till andra kvinnor som är intresserade, nyfikna och vill söka sig in i branschen själva, eller för dem som tanken helt enkelt inte slagit ännu, vilket är ett är ett bra första steg för vetskap och upplysning. Det är även ett forum som inte riktigt existerat internationellt tidigare.

Kampanjen startades som ett initiativ av det Nyzeeländska spelföretaget Runaway för att inspirera unga kvinnor som drömmer om att skapa spel.  Att få dom att våga följa sin dröm och låta dem visa sitt arbete. Man vill visa att kvinnor är fullt lika episka som andra i branschen när det gäller att skapa, programmera, designa, animera, testa eller utföra någon annan syssla i ett spelprojekt. Målet är att få in så många historier från dessa kvinnor som möjligt innan Internationella kvinnodagen den 8 Mars.

Förutom twitter kontot där de delar många av de historier de får in, så har de också skapat websidan: girlsbehindthegames.com  

Did you know that 47% of gamers are women and yet women only make up 22% of the game industry workforce? Runaway wants to help improve those numbers by increasing awareness of women in the industry and highlighting the incredible work they do.

Som citatet här ovan, taget från tidigare nämnda hemsida, beskriver: så är nästan hälften av alla gamers just nu kvinnor men att bara en femtedel av spelindustrin utgörs av kvinnor. Runaway vill upplysa att de kvinnor vars passion är spelvärlden, faktiskt har möjlighet att kunna vara en del av den, att de faktiskt behövs i branschen. Men Runaway promotar inte bara att kvinnor ska våga söka jobben inom industrin, utan även att kvinnorna i industrin själva också ska våga att kämpa för att söka högre ledande roller inom företagen!

Spel är för alla, av alla!

#girlsbehindthegames- Hashtagen som skapats för att upplysa och inspirera. 1

 

Är du nyfiken på att veta mer om mina egna tankar över hashtagen då jag själv är en av kvinnorna i spelbranschen så är du välkommen att läsa min korta krönika över ämnet: här

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here