Googles streamingtjänst för spel, Stadia, släpptes för lite över två månader sedan och det har inte hänt särskilt mycket på plattformen i form av uppdateringar sedan dess. Det har fått användare på Reddit att börja undra vad som pågår. 

Hypen för Google Stadia innan release var stor. Den skulle förändra gaming för alltid, den skulle få stationära konsoler att pensionera sig, den skulle vara framtiden. Men har den lyckats åstadkomma allt det här då? Användare i Reddittråden dedikerad till Stadia, r/Stadia, tycker inte det och diskuterar sitt missnöje.

Redditanvändaren Gizoogle påpekade att det har gått 40 dagar sedan något nytt spelsläpp eller någon form av större uppdatering.
Till exempel, för lite mer än två veckor sedan lovade Google Stadia att under 2020 ska över 120 spel, inklusive 10 stycken Stadia exclusives, komma till plattformen men så mycket mer information än så har inte kommit. Andra frågeställningar som dyker upp i tråden är om när Stadia kommer till iOS och mer info om Stadia Base, gratisversionen av tjänsten där spel köps separat, som ska släppas under 2020 men som det inte hörts mycket från heller.
Gizoogle uppmanar också användare att kräva mer av tjänsten och bättre kommunikation från företagets sida.

Nyligen ingick Google ett stort samarbete med Activision Blizzard, som främst kretsar kring streaming av e-sport och molntjänster, men kanske är det möjligt att detta kan vara positivt för Google Stadia.
Med en bjässe inom spelvärlden som Activision Blizzard på sin sida, kan det ge en välbehövlig boost till Stadias tunna spelbibliotek om tyngre titlar såsom Overwatch eller det senaste Call of Duty skulle bli tillagda.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here