Grand Theft Auto 6 är på gång! Eller?

Det är högst oklart om den populära spelserien Grand Theft Auto får en sjätte medlem, särskilt när utvecklaren Rockstar lagt en del energi på att få sin nya speltjänst Rockstar Games Launcher upp samt Red Dead Redemption 2. 

Just nu går det rykten om att det är ett sjätte spel på gång, baserat på en skattedeklaration. Nyhetssidan GamesRadar skrev i förra veckan om hur Rockstar North ansökte om en ” betydande ökning av sina anspråk på skattelättnader för videospel med HMRC i Storbritannien för 2018/2019. Påståendena godkändes på grundval av att dess pågående projekt är registrerat som ”kulturellt brittiskt”. Ett historiskt skattekrav som gör det möjligt för videospelutvecklare att söka stora subventioner för högkostnadsproduktioner med kulturella band till Storbritannien. ”

Anledningen till varför det nu spekuleras är för att Rockstar gjorde samma sak för Grand Theft Auto V och Red Dead Redemption 2, så detta är anledningen till varför många tror att vi är ett steg närmare. Jag skulle ta det försiktigt med förhoppningar, då detta fortfarande är spekulationer och rykten. Om inte annat visar det på att Rockstar planerat för ett spel åtminstone. Vi får se vad framtiden ger.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here