Final Fantasy Fan Festival 2019 gick av stapeln i Tokyo under förra helgen, med några tillkännagivanden som upprörde en del fans. De nya spelbara raserna i Final Fantasy XIV Onlines senaste expansion Shadowbringers är endast tillgängliga för ett visst kön.

När de nya raserna presenterades möttes det med en del kritik från fans. Det visade sig att raserna är låsta till ett kön. Hrothgar kan bara spelas som manliga karaktärer och Viera kan bara spelas som kvinnliga karaktärer.

Spelets regissör Naoki Yoshida, svarade på kritiken i en intervju med GameSpot idag. Yoshida berättar att de ännu inte haft tid att gå igenom all feedback från fans, eftersom tillkännagivandet fortfarande är så nytt;

”We have to identify what they’re coming from, so we can respond correctly. We want to review all the feedback that players gave. The bottom line is that the addition of a race takes quite a lot of cost; it’s really quite an undertaking.”

Yoshida utvecklar också att i Final Fantasy XII, där rasen Viera ursprungligen kommer ifrån, så visar sig inte manliga Vieras offentligt. Final Fantasy XIV är på så vis ’loyal to lore’ med att bara erbjuda spelbara kvinnliga Vieras. Yoshida förklarar också att göra den nya rasen Hrothgar endast för manliga karaktärer, är som en motpol till att Vieras bara är spelbara för kvinnliga karaktärer.

GameSpot frågade Yoshida om Square Enix kan tänka sig att göra Hrothgar och Viera spelbara för kvinnliga respektive manliga karaktärer i framtiden, men just nu verkar det som om Square Enix vill överväga all feedback och kritik innan de uttalar sig något om det.
Yoshida påpekade också att eftersom det är väldigt komplext och utmanande att lägga till nya raser i spelet och få dem balanserade, så kan Hrothgar möjligen vara den sista nya rasen som kommer till Final Fantasy XIV.

Final Fantasy XIV finns ute nu till Playstation 4 och PC. Expansionen Shadowbringers släpps den 2:a juli.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here