Under San Diego Comic-Con tidigare i sommar presenterade Marvel en hel hög med nya projekt, och under den gångna helgen hölls Disney-mässan D23 i Kalifornien, USA. Där kom det fram lite mer information om releasedatum och rollistor, så låt oss ta en titt!

BLACK WIDOW

Marvels MCU Phase 4: Kommande filmer och datum 1
Källa: Walt Disney Studios, Marvel Studios

Releasedatum: 1 maj, 2020

Den här har vi vetat om ganska länge redan, filmen blev först bekräftad i januari 2018. Men nu har vi fått ett datum, och Black Widow blir den första filmen från Marvel nästa år.

Självklart spelar Scarlett Johansson huvudrollen som Natasha Romanoff/Black Widow. David Harbour kommer även att vara med, som Alexei Shostakov/Red Guardian. En rysk supersoldat och motpart till Captain America, som även har ett förflutet med Natasha. Filmen är för närvarande under produktion och förväntas pågå till september.

Den här filmen kommer vara en föregångare till Avengers: Endgame, men det är ännu inte klart om hur långt tid innan den kommer att utspela sig.


ETERNALS

Marvels MCU Phase 4: Kommande filmer och datum 2
Källa: Walt Disney Studios, Marvel Studios

Releasedatum: 6 november, 2020

I april förra året presenterade Marvel att en film baserad på serien Eternals var under utveckling, kort därpå blev Chloé Zhao (The Rider) regissör för filmen.

Historien utspelar sig i universumets början, där ett uråldrigt väsen känt som Celestials har skapat en odödlig alienras, kallade Eternals. De skickas till jorden för att skydda mänskligheten från deras onda motpart, Deviants.

Gemma Chan kommer att spela huvudrollen Sersi, en Eternal med förmågan att flyga, styrka och odödlighet. Välkända Angelina Jolie kommer spela rollen som en annan Eternal, Thena. Ledaren av Eternals, Ajak, kommer att spelas av Salma Hayek. Under D23 blev det även tillkännagivet att Kit Harington kommer att ha en roll i filmen, en av de få karaktärer i filmen som inte är en Eternal. Harington kommer att spela rollen som Dane Whitman/Black Knight.


SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS

Marvels MCU Phase 4: Kommande filmer och datum 3
Källa: Walt Disney Studios, Marvel Studios

Releasedatum: 12 februari, 2021

Baserad på Marvel-serien från 1970, The Hands of Shang-Chi: Master of Kung-Fu, som handlar om Shang-Chi, som är son till superskurken Fu Manchu. När Shang-Chi upptäcker sin fars riktiga jag, använder han sina kampsportskunskaper för att besegra honom.

Fu Manchu har blivit en väldigt kontroversiell karaktär på senare tid, och nyligen har diskussionen åter dykt upp på kinesiska forum runt om på internet, där många kinesiska personer uttryckt sitt ogillande för karaktären. Fu Manchu anses vara en rasistisk karikatyr som spelar på så kallad ”Yellow Peril”, ett sätt att diskriminera och förtala det kinesiska folket, som baseras på rasistiska stereotyper på kinesiska arbetare som invandrade till bland annat USA och Kanada i slutet på 1800-talet.
Om Fu Manchu kommer att dyka upp i Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings är ännu oklart, kanske Shang-Chis far kommer att vara en helt ny eller omarbetad karaktär i filmen, vi får se helt enkelt.

Men vad vi än så länge vet är att Simu Liu kommer att spela rollen som Shang-Chi, och Awkwafina kommer spela en ännu ej namngiven roll. Destin Daniel Cretton (Short Term 12) kommer att regissera.


DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS

Marvels MCU Phase 4: Kommande filmer och datum 4
Källa: Walt Disney Studios, Marvel Studios

Releasedatum: 7 maj, 2021

Scott Derrickson kommer att återvända som regissör för Doctor Strange-uppföjlaren, likaså Benedict Cumberbatch i huvudrollen, Elizabeth Olsen kommer också att vara med som Scarlet Witch.
Derrickson kallar filmen ”den första läskiga MCU-filmen”.
Många fans har spekulerat att Mordo (Chiwetel Ejiofor) och Doctor Strange kommer att mötas i filmen, något som det hintades om i post credit-scenen i Doctor Strange. Men om Mordo kommer dyka upp i filmen eller ej är inte bekräftat ännu.


THOR: LOVE AND THUNDER

Marvels MCU Phase 4: Kommande filmer och datum 5
Källa: Walt Disney Studios, Marvel Studios

Releasedatum: 5 november, 2021

Strax innan Comic-Con i år bekräftade Taika Waititi att han kommer återvända som regissör i Thor-sagan, efter hans regissörsroll i Thor: Ragnarök. Chris Hemsworth kommer att vara med, men i ett överraskningsmoment presenterades Natalie Portmans återvändo till filmerna. Den mäktiga Thor kommer i denna filmen att spelas av Natalie Portman, en twist tagen från serietidningen gjord av Jason Aaron, Russell Dauterman med flera.
Tessa Thompson kommer även tillbaka i rollen som Valkyrie, och vi kan väl nästan anta att Tom Hiddleston som Loki kommer att dyka upp på ett eller annat sätt.


En annan spännande nyhet som presenterades på D23 var ett releasedatum för uppföljaren till Black Panther! 6 maj 2022 är datumet satt till, och Ryan Coogler återvänder som regissör.

Marvels MCU Phase 4: Kommande filmer och datum 6
Källa: Marvel Studios Twitter

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here