Marvel har inte gjort någon hemlighet av att deras cinematiska universum inte tar slut med Avengers: Endgame utan lever vidare. Men som med allt annat har det blivit en förskjutning med premiärdatumen på grund av COVID-19.

Marvel delade från början upp sitt cinematiska universum i faser, fas 1 var solofilmerna med Iron Man, Hulken, Thor och Captain America som avslutades med Marvel’s The Avengers. Genom åren har detta varit ett effektivt sätt att hålla fansen taggade på det som komma skall, en titel och vem som ska spela hjälten har varit allt en levt på i flera år ibland.

Efter att ha byggt upp den stora striden mot Thanos så knyts 11 års planering ihop med Endgame, men nu är det dags för fas 4 som kommer blanda filmer samt tv-serier som kommer direkt till Disney Plus, så låt oss gå igenom vad vi står inför.

Black Widow (6 November 2020)

 

Den efterlängtade solofilmen kring Avengers veteranen Black Widow hade siktet på en 1 maj premiär men har nu fått den framskjuten till november, nästan sex månader senare. Filmen ska utspela sig efter Captain America: Civil War och handla om hur Natasha behöver konfrontera sitt förflutna och de människor som hon lämnat kvar. Scarlett Johansson återvänder som titelkaraktären Natasha, Florence Pugh och Rachel Weiz spelar Yelena och Melina som också tränats till Black Widows och David Harbour hoppar in som Alexei även känd som Red Guardian. Taskmaster ska dyka upp i filmen men vem som spelar den ökända skurken är dolt för omvärlden.

The Eternals (12 Februari 2021)

Den här stjärnspäckade filmen hade siktet på en sen 2020 premiär nämligen 6 november, det datum som Black Widow nu har tagit som sitt, därmed har premiären flyttats fram fyra månader till 12 februari. Filmen utspelar sig efter Endgame och handlar om en odödlig alien ras som kallas Eternals som levt på jorden i hemlighet i 7000 år och som nu behöver skydda mänskligheten mot deras onda motparter Deviants. Rollistan är fylld till bredden med Richard Madden (Ikaris), Gemma Chan (Sersi), Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff(Makkari), Brian Tyree Henry (Phastos), Salma Hayek (Ajak), Lia McHugh (Sprite), Don Lee (Gilgamesh), Barry Keoghan (Druig), Angelina Jolie (Thena), Kit Harrington (Dane Whitman)

Shang-Chi and the Legends of the Ten Rings (7 Maj 2021)

Det finns inte så mycket info förutom att Simu Ling ska spela Shang-Chi samt att Tony Leung ska spela Mandarin, ledaren för terrorist organisationen Ten Rings. Inspelningen påbörjades i februari men pausades i mars på grund av COVID-19, planen var att filmen skulle ha premiär den 12 februari 2021 på Kinesiska Nyårets första dag men har nu skjutits till 7 maj.

Far from Home uppföljare (16 Juli 2021)

Efter att ha haft en osäker framtid medan Sony, som äger rättigheterna till Spider-Man, och Disney förhandlade förra året så verkade det först som om Peter Parker skulle lämna MCU men ett nytt avtal slöts och en tredje film började planeras. Tom Holland och Zendaya ska återvända till sina roller, och producenten Kevin Feige har utlovat att detta är en ” Peter Parker historia som aldrig tidigare gjorts på film. ” Inspelning är pausad på grund av COVID-19 men Marvel siktar på att ha en färdig film till sommaren 2021.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (5 November 2021)

Under förra årets San Diego Comic Con så kom titeln på uppföljaren till Doctor Strange (2016) samt diskuterades det där och då att filmen ska utforska det mer gotiska från serietidningarna än den tidigare filmen. Benedict Cumberbatch ska återvända som Doctor Strange samt ska Elizabeth Olsens Scarlet Witch också vara med, filmen ska kopplas ihop med hennes egna tv-serie WandaVision samt med Loki tv-serien. Inspelningen är planerad till att börja denna juni och att filmen ska ha premiär 5 november 2021.

Marvels upplägg för Phase 4 - Framflyttade premiärer 1
Jane Foster kommer bära Mjölner i den nya Thor (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Disney)

Thor: Love and Thunder (18 Februari 2022)

Chris Hemsworth uttryckte 2018 i en intervju att han gärna ville fortsätta spela Thor, trots att hans kontrakt tog slut med Endgame, och han verkar ha fått sin önskan. Taika Waititi ska återvända som regissör efter hyllade Thor: Ragnarok (2017) och Natalie Portman ska komma tillbaka i rollen som Jane Foster och ska nu få en större roll då hon ska få ta upp manteln som kvinnliga Thor som i serietidningarna. Tessa Thompson kommer återvända i rollen som Valkyrie som, efter att ha blivit utsedd till kung av Nya Asgård, kommer söka efter en drottning. Thompson har bekräftat att Christian Bale kommer spela filmens skurk, vem det än nu blir (håller tummarna för Beta Ray Bill), samt har Vin Diesel (rösten till Groot) bekräftat att Guardians of the Galaxy kommer vara inkluderande i filmen. Inspelningen är planerad att börja i augusti denna sommar och ha premiär 18 februari 2022.

The Falcon and The Winter Soldier (Augusti 2020)

Serien som kommer ha premiär på Disney Plus utspelar sig efter Endgame och handlar om Sam Wilson/Falcon, som tagit över Captain Americas sköld, och Bucky/Winter Soldier som beger sig ut på ett äventyr jorden runt. Anthony Mackie och Sebastian Stan återvänder och det gör också Daniel Brühl och Emily VanCamp som spelade Helmut Zemo och Sharon Carter i Captain America: Civil War (2016) Serien är, tacksamt nog, helt inspelad och ska ha premiär på Disneys streamingtjänst Disney Plus under augusti. Serien ska ha sex avsnitt som kommer släppas veckovis istället för allihop på en gång.

WandaVision (December 2020)

Serien kommer handla om Wanda Maximoff/Scarlet Witch och Vision och deras liv i en idealistisk förort. Elizabeth Olsen och Paul Bettany återvänder för att spela huvudkaraktärerna, samt kommer Kat Dennings och Randall Park återvända som Darcy Lewis (Som senast hjälpte Thor i Thor: Darkworld (2013) ) och Jimmy Woo (FBI agenten som hade ögonen på Scott Lang/Ant-Man ) Ny i rollistan är Teyonah Parris som kommer spela en vuxen Monica Rambeau, dotter till Maria Rambeau som är bästa vän med Carol Danvers/Captain Marvel. Serien kommer ha premiär på Disney Plus i december och precis som Falcon and The Winter Soldier kommer den ha sex avsnitt som släpps veckovis.

Loki (2021)

En serie dedikerad till lurendrejaren själv Loki, Thors adopterad bror som har en förmåga att ställa till med problem, och han har nu Tesserakten i sin ägo och använder den för att resa i tiden och förändra mänsklighetens historia. Tom Hiddleston återvänder som Loki, medan Sophia Di Martino, Owen Wilson och Gugu Mbatha-Raw gör honom sällskap men vilka de kommer spela har inte avslöjats ännu. Inspelningen av serien påbörjades i februari men pausades i mars. Serien ska ha premiär på Disney Plus med totalt sex avsnitt som kommer släppas veckovis, med sikte på en premiär i början på nästa år.

What if…? (2021)

Serien som kommer leka med de stora stunderna i MCU, om vad som kunde ha hänt. Jeffrey Wright kommer vara berättare för serien i rollen som The Watcher, med flertal skådespelare från MCU som kommer återvända för att göra rösterna till sina roller. Serien är den enda, än så länge, som kommer vara datagjord helt och hållet. Det ska vara 10 avsnitt på en säsong, som släpps veckovis, och som kommer ha premiär i mitten av 2021. En andra säsong har redan blivit bekräftad, också med 10 avsnitt.

Hawkeye (2021)

Serie ska handla om Jeremy Renners Clint Barton/Hawkeye som ska lämna över manteln till Kate Bishop, Hailee Steinfeld är i åtanke för att spela Bishop. Serien är planerad för en sen 2021 premiär, men än så länge är inget satt i sten.

Ms. Marvel (??)

Under förra årets D23 så kom meddelandet om att en serie kring Kamala Khan/Ms. Marvel var planerad. Det finns än så länge ingen skådespelare kopplad till rollen, men Brie Larson har själv uttryckt intresse för att introducera karaktären i uppföljaren till Captain Marvel (2019) 

Marvels upplägg för Phase 4 - Framflyttade premiärer 2
Moon Knight är ganska lik en annan superhjälte med luva…..

Moon Knight (??)

En serie som också annonserades under D23 var Moon Knight, som kommer handla om superhjälten som efter att nästan ha dött nu har den egyptiska månguden Khonshu i sin kropp. Ingen skådespelare är kopplad till att spela Marc Spector/Moon Knight än så länge.

She-Hulk (??)

Som de två tidigare serierna blev denna också uppmärksammad under D23, en serie om Bruce Banners kusin som får superkrafter efter att hon fått en blodtransfusion av honom. Jennifer Walters får samma krafter som Banner i serietidningarna, superstyrka och en nyans av grönt på huden, men hon kan behålla sin emotionella kontroll samt sin intelligens. Nu när Banner har helt blivit en med Hulken så vore det spännande att se hur de två interagerar. Ingen skådespelare är kopplad till rollen.

Detta är de filmer och serier som enligt Marvel ska vara kopplade till deras Phase 4. Phase 5 är enligt Kevin Feige redan planerad och har titlar som Black Panther 2, Captain Marvel 2 och Blade bland sig. Den 6 maj 2022 siktas Black Panther dyka upp på filmduken igen, och Captain Marvel kort efter 8 Juli 2022. Guardians of The Galaxy vol. 3 är också på schemat, men den kommer få vänta tills James Gunn är klar med DC filmen The Suicide Squad som är beräknad att ha premiär under 2021 så GOTG3 är inte helt på kartan för än runt 2022. Mahershala Ali har fått rollen som Blade i den kommande filmen med samma namn, men finns ännu inget datum kring den.

De kommande åren kommer bli spännande, fyllda av superhjältar och kanske en prenumeration på Disney Plus, men den kommer bli fantastisk.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here