Pokémon fortsätter att överrösa fansen med precis det de vill ha, fler överraskningar och nya sätt att spela. Igår så samlade företaget ihop till en presskonferens, där de delade med sig av flera nyheter.

Det finns redan information om att det kommer en till Pokémon Direct nästa vecka med fokus på det kommande spelet Pokémon Sword & Shield, men igår låg fokuset på mobilappar.

DeNA, utvecklarna bakom Mario Kart Tour och Super Mario Run, håller just nu på att ta fram ett nytt mobilspel vid namn Pokémon Masters. Idén är att kunna spela tillsammans med dina favorittränare från spelserien, den officiella bilden i samband med detta visar bland annat de olika Elite Four Mästarna, gymledaren Brock och Pokémonmästaren Red. Fler detaljer kring spelet kommer i juni enligt Pokémon företaget, men den ska släppas till Android och iOS under 2019.

Pokémon Sleep är också en kommande app, som ska använda sig av användarens sovtimmar samt tid det tar att vakna för att skapa nya spelupplevelser. Det gavs inga djupare i detaljer hur detta fungerar eller vad det  innebär men mer information kommer vid ett senare datum. Appen ska släppas under 2020.

Den tredje appen är Pokémon Go Plus Plus(Ja, ni läser rätt) som ska interagera med Pokémon Sleep i det att den håller koll på användarens sovvanor så att man kan använda Go under dagen och Sleep under natten. Samt ska sovande Snorlax inkluderas i en uppdaterad version av appen.

Det sista och mest viktiga är nog avslöjandet om Pokémon Home. Denna app kommer att fungera på samma sätt som Pokémon Bank gör, ger spelaren möjlighet att samla alla sina Pokémon på samma plats och sen byta de hur de vill. Home kommer inkludera Bank men också Pokémon Go, Let’s Go Pikachu & Eevee samt de kommande Sword & Shield. Detta kommer dessutom tillåta spelare att byta sina Pokémon från sina telefoner när som helst. Appen kommer släppas tidigt 2020 om allt går enligt planerna.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here