Årets största konferens i spelvärlden är äntligen här, och enligt tradition är det inte helt ovanligt att en del läckor letar sig fram innan hela festen drar igång. 

Men den här gången har det varit en hel del ordentliga läckor som kommit fram, bara dagarna innan hela konferensen började.
Den största av dem var nog Bandai Namcos lineup för E3, tre nya spel som är påväg. Orsaken till den här läckan sägs vara på grund av ett säkerhetsfel på Bandais hemsida.

Först ut, ett nytt huvudspel i Tales of-serien! ”Äntligen!” utropar en del (varav en av dem är jag själv personligen). Tales of har genom åren spritt ut sig i många spinoffs och mobilspel m.m. Det senaste huvudspelet, ofta kallat mothership titles, var Tales of Berseria som släpptes först i Japan under sommaren 2016 men som sedan kom till resten av världen i början av 2017. Men nu är ett nytt äventyr på väg, Tales of Arise.

Stor läcka hos Bandai Namco dagarna innan E3 1
Läckt screenshot av en av huvudkaraktärerna från Tales of Arise.

Vi vet inte särskilt mycket om det här spelet ännu, men ett uppdaterat stridssystem som ändå behåller det klassiska från Tales-gameplay utlovas. HD grafik som körs av Unreal Engine 4 och snygga animationer av studion ufotable, som har animerat cutscenes i Tales-serien sedan Tales of Xillia.
I slutet av Microsofts E3-konferens under söndagskvällen bjöds det på en reveal trailer som ger ett litet smakprov på vad vi kan förvänta oss.

Tales of Arise kommer att släppas till Playstation 4, Xbox One och PC.

Härnäst, ett samarbete som sannerligen låter lovande. Elden Ring är en värld skapad av Hidetaka Miyazaki från FromSoftware, skaparen av Dark Souls-serien, och George R.R. Martin, bästsäljande författare till A Song of Ice and Fire-serien, som är grundmaterialet till Game of Thrones.

Stor läcka hos Bandai Namco dagarna innan E3 2
Screenshot från trailern till Elden Ring.

En trailer för Elden Ring visades också under Microsofts konferens, och avslöjade lite mer än vad läckan i början av helgen gjorde. Men vi vet fortfarande inte särskilt mycket. Trailern är ganska vag, en magisk Elden Ring som förstördes för åratal sedan nämns och ger ett väldigt mystiskt intryck.
I ett pressmeddelande berättar game director Hidetaka Miyazaki;

”This is a FromSoftware title through and through. We sincerely hope you look forward to it.”

Till sist, en remaster och släpp till Nintendo Switch av Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, som är föregångaren till Ni no Kuni 2 som släpptes förra året. Spelade ni tvåan och tyckte om den så är ettan absolut värd att prova också. Det är ett otroligt charmigt och trevligt spel som verkligen påminner om Studio Ghiblis klassiska filmer.

Denna är den enda av dessa tre som vi inte har fått någon ordentlig bekräftelse på ännu, men enligt en screenshot som användare på ResetEra har tagit del av, kommer remastern att släppas till Playstation 4 och PC. Switch kommer att få standard-versionen. Båda två är redo för släpp under hösten 2019.
Förhoppningsvis får vi någon form av bekräftelse på detta under kommande konferenser på E3.

Stor läcka hos Bandai Namco dagarna innan E3 3

Stor läcka hos Bandai Namco dagarna innan E3 4

Många fler spännande E3-nyheter kommer att dyka upp de kommande dagarna, så håll utkik!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here