Föräldraskap kan vara svårt. Men ännu svårare när ens barn växer upp i en fientlig och hatisk miljö. 

En snabb historielektion för att friska upp minnet från högstadiets historielektioner. Lebensborn var ett mänskligt avelsprogram i Nazityskland för att förfina den ariska rasen och skapa en arisk elit som sedan skulle leda den nya världens folk. Unga tyska män uppmuntrades att sprida sina gener till ogifta ariska kvinnor som sedan kunde föda barnen i hemlighet. Om sedan mödrarna så önskade, skildes de åt från sina barn och barnen adopterades av ariska familjer eller hamnade på speciella Lebensbornkliniker. De flesta av dessa kliniker fanns i Norge.

My Child Lebensborn visar en annan sida av andra världskriget. Hur ett barn anses vara en fiende och hatad redan från födseln, och hur det är att växa upp i det.
Norska Sarepta Studio beskriver spelet som en ”mörk tamagotchi”, där du tar hand om Karin och Klaus och ser till deras behov och uppfostrar dem. Använd de magra tillgångarna som finns till att göra kläder och leksaker. Beroende på vad du säger till Karin och Klaus förändras deras åsikter och personlighet.

My Child Lebensborn släpps till PC, PS4, Xbox One och Switch 1
Källa: www.mychildlebensborn.com

Spelet har blivit prisat för hur väl det har hanterat svåra ämnen och vann även nyligen priset Games Beyond Entertainment Award, för viktiga sociala och politiska teman i ett spel.

My Child Lebensborn finns ute nu till iOS och Android, och släpps till PC den 27 juni. Släppen för Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch kommer senare i år.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here