Många av oss har någon gång haft en period i sin barndom då man gick okristligt tidigt upp på lördagsmorgnarna för att se sina favorit-tecknade serier. Allt från Sailor Moon, till X-men, Batman och Ninja Turtles. Det alla dessa serier hade gemensamt var att dem handlade om superhjältar som räddade världen från onda superskurkar. Dessa superhjältar var våra förebilder, vi ville bli som dem. Drömmen om att bli en riktig superhjälte kan tyckas vara naiv och lite orealistisk, men det motiverade oss att vara den bästa personen vi kan bli.

Tänk om konceptet att vara superhjälte var på riktigt? Tänk om det verkligen gick att bli en superhjälte?

Mangatecknaren Kohei Horikoshi tog det konceptet i sin skapelse av My Hero Academia och återuppväckte den nostalgiska kärleken för superhjältar. Både anime-communitiyt och nykomlingar föll för serien. Med över 17 miljoner sålda exemplar av mangan, 3 säsonger av anime-adaptionen och som gräddet på moset, en animerad långfilm med 5.7 miljoner i vinst och en säker plats i top 10 mest sålda animefilmer genom tiderna, blev My Hero Academia en världssuccé.

Nu har Legendary Entertainment annonserat de ska göra en live-action film av My Hero Academia.

live-action filmen kommer att produceras av Legendary i samarbete med mangaförläggaren Shueisha, som ursprungligen publicerade My Hero Academia-mangan i Weekly Shonen Jump. Alex Garcia och Jay Ashenfelter kommer att vara ansvariga över Legendarys filmadaption, medan Ryosuke Yoritomi kommer vara involverad som Shueishas representant i projektet. Till sist, kommer Toho att distribuera filmens utgivning till Japan. Detaljer om skådespelare eller utgivningsdatum har ännu inte annonserats.

My Hero Academia utspelar sig i en värld där nästan hela världens befolkning har utvecklat sig till att kunna ha superkrafter. Dessa superkrafter kallas för “Quirks” och kan vara allt från att kunna bli superstark till att vara små triviala krafter som att dra tejp från ens armbågar. En handfull av dessa människor har fått unika quirks som de använder för att bli superhjältar, men även för att bli superskurkar. Tänk att vara den enda som inte har någon superkraft i en värld där alla har superkrafter? Det är huvudkaraktären Izuku Midoriyas verklighet. Trots att han har ingen quirk, älskar han superhjältar och drömmer att själv bli en. Allt förändras när han blir lärling till den legendariska superhjälten All Might och skrivs in till U.A high school, en skola för superhjältar.

För de som ännu inte har hoppat på My Hero Academia-hypetåget, går det att se på animen både på Crunchyroll och Funimation.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here