Emil ”HeatoN” Christensen och Tommy ”Potti” Ingemarsson gav idag en presentation av deras nya satsing inom E-sport, Svenska Elitserien CS:GO.

De pratade även om att det som ledde dem dit var att vi har endast de elit lag som spelar i högsta ligan, men ingenting under och det är därför de skapade Svenska Elitserien.
Man skall alltså som ett team ifrån antingen Syd, Nord, Öst eller Väst kunna kvala in till Elitseriens slutspel och vinna prispengar för sitt hårda arbete. Men de betyder även att stora lag så som NiP och Fnatic kan vara med och spela.

Man pratade också om hur bra det hade gått med Area Academy och hur ungdomar hade fått lära sig att på ett effektivt och bra sätt lära sig äta rätt, träna rätt men främst prata igenom taktiker och sina tankar om spel som de sedan har framammat hemma även vid matbordet hos sina föräldrar och därmed skapat en bättre atmosfär hemma.

Nu för tiden så är det mycket mer vanligare att man sitter vid datorn och spelar datorspel i timma efter timma än vad det var förr. Men man stöter fortsättningsvis på föräldrar som är väldigt anti emot datorer och teknik.
Men med Potti och HeatoN’s nya satsning så kan allt detta vända. Vem som helst får gå med i Svenska Elitserien.
Vem som helst kan gå hem med en stor summa prispengar och annat gott som frukten bär med sig.

HeatoN och Potti berättade om hur de 1999 började spela Counter Strike och på sätt lärde känna varandra och nu är bästa vänner i verkligheten. De har sedan dess haft ett tight samband i E-sportsvärlden.

AOC var även där och presenterade sig. De visade även några gaming skärmar som skall lanseras / har lanserats. Priserna är allt från 2 000 kr upp till flera tusentals kronor.
En av skärmarna var enorm, hela 35 tum med överklockad uppdateringsfrekvens på 120Hz, med även G-sync.
Den var väldigt avlång och välvd men inte så hög, 3440 x 1440 @ 120Hz.

Länk till skärmen

Tommy ”Potti” Ingemarsson
AOC representant

 

Om Svenska Elitserien CS:GO:

Det går ut på att lag anmäler sig på esportal 1-20 augusti, vid anmälning så måste det anges vilken stad laget kommer att representera.  Det omfattar en huvudserie och fyra regionala underserier: Syd, Nord, Öst och Väst. Varje regionskval har plats för 32 lag. Förstaplacering i regionskvalen direktkvalificerar till spel i Elitserien där 4 lag sedan slåss om vem som kommer att vinna prispengarna.
Även stora lag så som NiP och Fnatic kan få vara med i tävlingen.

Första säsongen är den enda säsongen som man kan kvala direkt in till Elitseriens slutspel, så vill man komma i slutspelet direkt så bör man anmäla sig nu i augusti till Svenska Elitserien.

Svenska Elitserien CS:GO
Esportal

Foto: Melika Zakariae

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here