Vi fick se lite material från kommande titlar till Xbox Series X, Microsofts konsol för nästa generation på deras “Inside Xbox”-presentation. Jag tänkte ge lite tankar om varje titel från vad vi fick se (jag kommer alltså bedöma vad som visades och inget mer) sen kan ni se hela klippet själva om ni så vill. 

Bright Memory Infinite

En väldigt snygg skjutare satt i en intressant värld där fantasy och science fiction blandas friskt. Trailern bjöd på mycket kreativt och varierande gameplay som gjorde mig nyfiken, detta kommer jag helt klart kolla in.

DiRT 5

Rally. Bilsport. Vad mer kan jag säga? Brumm brumm liksom. Snyggt var det, men i övrigt är det bara.. brumm brumm.

Nästa Xbox - Trailers, teasers och Gameplay* 1

Scorn

En obehaglig vision av vad jag antar är helvetet. Det är som en målning av H.R. Giger som kommit till liv. Äckligt och skrämmande och mer än lite sexuellt. Trailern bjöd på massor av atmosfär men vad det är för slags spel har jag ingen aning om.

Chorus

Eller Chorvs som det ser ut att heta med titelfonten. Det här ser ut att vara en arkadskjutare med futuristiska rymdskepp. Vi fick inte se jättemycket gameplay, jag fick vibbar av en mörkare version av Starfox. Snygg värld och kaxiga karaktärer, inget nytt här men en välgjord arkadpangare brukar inte behöva återuppfinna hjulet.

Madden NFL 21

Vi fick se en sportare prata sport, samt en retrotrailer med äldre versioner av Madden, från 8-bitaren till nu. Det är en bra taktik om de ville skryta med grafiken, det ser onekligen mycket snyggare ut nu än på åttiotalet. Gillar du amerikansk fotboll kommer du nog inte vilja missa det här. 

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Det här har många väntat på. Vi får se en teatralisk trailer med en gnutta gameplay. Om du inte redan är insatt i World of Darkness eller spelat förra spelet kan det vara lite svårt att förstå innebörden av vad du ser, och jag hade onekligen velat se mycket mer rollspelsorienterat gameplay men det var kul att se lite tokig malkav-action. Om du inte förstår vad det betyder har du en del läxor att göra innan du ger dig in i maskeraden.

Nästa Xbox - Trailers, teasers och Gameplay* 2

Call of the Sea 

Jag älskade estetiken i den här trailern, vacker design med mycket karaktär och löften om en intressant story men av det lilla gameplay de visade avslöjades det bara hur det ser ut när du vandrar i spelet så jag vet inte vad det är för sorts spel.

The Ascent

Ännu en cinematisk trailer, om allt i trailern äger rum i spelmotorn och inget är förrenderat är det imponerande. Från det gameplay vi fick se så gissar jag att det är någon slags rymd-Diablo i en muterad cyberpunkig framtid. The future is cyber tydligen.

The Medium

En vacker, cinematisk och atmosfärisk trailer. Det här var riktigt snyggt, jag kan knappt vänta på att se den här filmen, jag menar prova det här spelet. Jag gillar inte riktigt trenden som börjar uppenbara sig här, väldigt mycket skrytgrafik men inte särskilt mycket gameplay. En presentatör försäkrade mig dock att det handlar om ett skräckspel med musik från kompositören som jobbade med Silent Hill-spelen och det är ju inte dåligt precis.

Scarlet Nexus

En rafflande actionspel i tredje person som både förbryllar och fascinerar med sin design. Skutta runt och hacka sönder fiender i vad jag bara kan beskriva som en spelbar anime, med allt vad det innebär. Vi fick faktiskt se en hel del gameplay här men jag kunde inte sluta tänka på estetiken, det är den sortens skogstokigt kreativa design som bara en anime kan komma undan med. Kolla bara på fienderna. På riktigt, kolla trailern, jag kan inte beskriva den..

Second Extinction

Jorden har visst tagits över och styrs återigen av dinosaurier. Jag förstår inte riktigt hur detta kan ha hänt men vem gillar inte dinosaurier liksom? Detta ser ut att vara en kompis-skjutare där du och några vänner ska ta tillbaka jorden från de stora klunsiga ödlorna. Det fanns en liten smak av story i trailern men jag har svårt att avgöra om den kommer betyda särskilt mycket. Från vad jag kan avgöra verkar detta vara en social skjutare i mindre skala. Med dinosaurier.

Yakuza: Like a Dragon

En spelbar actionfilm. Vi har sett Yakuza-spel förut, galna fighter, överdrivna intriger och ja… Yakuza på nästa generation. Det verkar vara exakt vad det låter som, och snyggt var det också. 

Nästa Xbox - Trailers, teasers och Gameplay* 3

Assassin’s Creed Valhalla

Sist men inte minst, nu ska vi äntligen få se vad de kallar förhandstitten på gameplayet i nästa Assassin’s Creed. Vad vi fick var en snygg cinematisk trailer. Jag är peppad inför det här, jag älskar att Assassin’s Creed har börjat bli mer rollspeliga, men jag är väldigt förbryllad över vad de menar med gameplay. Jag trodde att det betydde att vi skulle få se lite hur det ser ut att spela spelet. Det var bara en trailer. En snygg trailer, men inget gameplay.

Så för att sammanfatta, vi fick se en del snygga och intressanta trailers men väldigt lite gameplay. Så även om det fanns kul saker att hämta här så kommer du definitivt bli besviken om du vill se mycket gameplay.

Som plåster på såren fick vi dock höra om något de kallar “Smart Deliver” vilket innebär att du bara behöver köpa spelet en gång om du vill spela det på flera plattformar. Du kommer alltså kunna spela samma spel på både PC och Xbox med bara ett köp. Men vad som betyder mest här i början är att du kan köpa ett nytt spel till Xbox One och när du väl köpt din Xbox Series X kommer du redan äga denna versionen av samma spel också. Det är faktiskt en riktigt kul grej eftersom det betyder att du inte behöver vänta med att köpa nya spel medans du sparar ihop till nästa konsol. Bra tänkt där i alla fall!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here