I natt visades ett nytt Nintendo Direkt, och i morse vaknade jag upp till en värld där Sans Undertale och Pikachu existerar i samma spel – och de kommer spöa blixten ur varandra. Jag pratar så klart om Smash Bros, och hur Nintendo visade upp nya kämpar till spelet.

Nattens Nintendo Direct innehöll både nya spel och uppdateringar till spel som redan kommit ut eller som snart släpps. Under halvtimmen som sändes pepprades datorskärmar av spel och karaktärer så snabbt att när det hela var över var jag tvungen att spola tillbaka och se om fler inslag eftersom jag var rädd att jag missat något.

Vi fick se lite mer av Links Awakening, och de fiender som kommer dyka upp; bland annat Goombas och Fire Flowers, vilka vanligtvis bor i Mario-världarna. Och Kirby-liknande varelser hoppade runt och åt.

Deadly Premonitions får ÄNTLIGEN en uppföljare! Det Twin Peaks-inspirerade spelet som fått kultstatus kommer snart till Switch, och allas (eller, ja, min) favoritagent Francis York Morgan kommer undersöka mord och mysterier i New Orleans – en plats som förhoppningsvis kommer krylla av läskiga nattvarelser… och kaffe, för Yorks skull. Det första spelet släpps även till Switch idag! Så pallra er till E-shop och ladda ner ett av de underligaste skräckspelen ni någonsin kommer uppleva.

Vi fick även en ny titt på Pokemon Sword och Shield som släpps senare i år. Vi kommer åter igen, till min stora glädje, kunna bestämma själv hur våran karaktär ser ut och klär sig, nu med tillägget att vi kommer även kunna välja jackor och handskar som separata kategorier och göra våra karaktärer ännu mer unika. Spelare kommer även kunna campa i sitt tält och leka med sina Pokemon, hälsa på andra spelare, eller laga curry – antingen själv eller tillsammans med andra spelare.
Vi får slutligen även se två nya Pokemon; Polteageist (i see what you did there) som är en slags spökkorv i en tekanna, och pelikanen Cramorant.

En till nyhet är Super Nintendo Entertainment System Nintendo Switch Online (säg det snabbt tio gånger) som visades upp. Prenumeranter kommer kunna spela klassiska NES-spel tillsammans med andra prenumeranter, och det kommer släppas SNES-kontrollers exklusivt till den funktionen.

Dragon Quest 11 är ett spel som många har väntat på, och vi fick se lite mer av det. Spelare kommer kunna byta outfits på hjältarna, och kunna välja mellan olika grafik-modes; det klassiska 2D eller det nya 3D.

Animal Crossing New Horizons, där Nook visade upp mer av ön. Och det ser så mysigt ut! Musiken låter lugn och härlig och grafiken är grymt fin. För alla som började spela Pocket Camp igen under väntan på det nya spelet; väntan verkar helt klart varit värt det. Ön verkar dessutom vara mycket enklare att möblera om än i Welcome Amiibo, då spelare verkar kunna plantera hela, fullvuxna träd utan att behöva vänta i fler dagar.

Vi fick sedan se en mängd andra spel; Tokyo Mirage Sessions FE, Tetris 99 som får en uppdatering med nya svårighetsgrader, teman, musik mm, Mario and Sonic Olympics Tokyo 2020 med valbar retro och ny grafik, Daemon x Machina vars demo nu finns i Nintendo E-shop, Star Wars Jedi Knight 2; Jedi Outcast, The Witcher 3, Assassins Creed Black Flag, Luigi’s Mansion, Dauntless, Just Dance, GRID Autosports, med flera! Till och med Vampyr som snart kommer till Switch!

Det sista som visades upp var Xeniblade Chronicles, Definitive Edition som kommer nästa år.

Vad tycker ni var det bästa som visades upp?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here