Ett spelbart GameBoy-fodral till mobilen vore väl något? Ett nytt patent har väckt fansens hopp om att Nintendo faktiskt kan ha något liknande på gång.

Sajten Siliconera har upptäckt att Nintendo registrerat ett nytt patent, som väcker både hopp och nyfikenhet hos fansen.

Det var 16 mars i år som det mystiska patentet registrerades av Nintendo. Det beskriver ett mobilfodral till smartphones, som inte bara skulle ha utseendet av en GameBoy – utan även ha fungerande knappar som är kompatibla med telefonens pekskärm.

Fodralet ska även ha öppningar överst och underst, och det spekuleras i om detta är för att i framtiden kunna koppla på ytterligare tillbehör. Det är dock möjligt att öppningarna ”bara” är till för att man ska kunna ladda mobilen medan man spelar. Inte en dum funktion det heller, förstås.

I patentet står det även att fodralet inte nödvändigtvis behöver begränsas till mobiltelefoner, utan att det ”kan fästas på annan elektronisk utrustning såsom surfplattor som inte har någon telefonfunktion”.

Att ett patent registrerats är förstås ingen garanti för att ett sådant mobilfodral faktiskt är under produktion. Många företag registrerar återkommande olika patent medan de kollar läget på marknaden, med väljer sedan att inte göra någonting av idéerna.

Så vi får helt enkelt vänta och se hur detta utvecklar sig. Glöm dock för Chain Chomps skull inte att hålla tummarna under tiden; om detta visar sig vara a thing kan du nämligen komma att behöva dem.


MER LÄSNING:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here