Nintendo Labo tar sig an VR

0
34

Nintendo Labo expanderar sig och tar nu an VR upplevelsen. Då VR har blivit allt större med åren, och det finns mängder av olika spel som anpassats till det formatet för en mer interaktiv spelupplevelse, så känns det självklart att Nintendo själva ska ge sig in i leken på ett sätt bara Nintendo kan. Se trailern ovan för en försmak på vad som kommer.

Nintendo Labo lanserades till Nintendo Switch 20 april 2018, konceptet är att med hjälp av kartong bitar så ska man bygga ihop olika variationer på föremål som bidrar till spelupplevelsen genom kontrollerna och interaktion med displayen. Detta kan vara att bygga ihop en motorcykelsratt som, när den kopplas ihop med Switch, gör att du kan styra en motorcykel i Mario Kart 8 Deluxe lite mer verkligt. Fler saker som går att bygga är exempelvis piano, ett fiskespö eller ett hus.

Men nu finns det också möjlighet att bygga ihop olika saker som ska bidra till VR upplevelsen, en undervattenskamera till exempel eller varför inte bygga ihop en fågel så du kan uppleva känslan av att flyga i skyarna.

Nintendo Labo VR kommer släppas 12 april 2019.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here