Bara några minuter efter att den korta berättelsen Bastet släpptes kom en stor flodvåg på internet. Det visade sig att Soilder 76, en av spelkaraktärerna i Overwatch, hade en romans med en man i sina unga år. Medan Ana’s Bastet challenge som främst marknadsfördes genom denna korta berättelse, hamnade nästan helt i skymundan.

Bastet Short story är skriven av Overwatch’s lead writer Michael Chu. Berättelsen utspelar sig precis efter slutet av serien Old Soilders. Ana och Jack Morrison, numera Soilder 76, är gamla kollegor som har återförenats efter en blodig konfrontation mellan Reaper och Soilder 76. Det var då som hon fick reda på att Reaper var ingen mindre än Gabriel Reyes, en annan föredetta kollega. Tidigare hade hon trott att både Jack och Gabe var döda, men det visade sig vara falskt. Dock trodde dem också att hon var död. Så på något sätt är det kvitt.

I de sista sidorna hittar Ana ett gammalt foto när hon, Jack och Gabe var goda kollegor. Men det är det andra fotografiet som fångar hennes intresse. Det är ett kort på Jack och en man som heter Vincent när de var unga. Jack förklarar för Ana att han inte kunde ge den kärlek som Vincent förtjänade och att relationer inte fungerar i deras yrke.

Ny Overwatch Challenge och Soilder 76 är homosexuell 1
Blizzard Entertainment

Det är just relationen mellan Vincent och Jack som uppmärksammades. Chu, bekräftade sedan i en tweet om Soilder 76 sexuella läggning:

“Thanks for all the messages about “Bastet”! Jack and Vincent were in a romantic relationship many years ago. Both identify as gay.

Soilder 76 är officiellt den andra karaktären i Overwatch som är HBTQ-person. Den första var Tracer som i serien Reflections (även skriven av Chu) firade julafton med sin flickvän.

Bastet släpptes i syfte att marknadsföra Ana’s Bastet Challenge. Denna utmaning kommer bara finnas under en begränsad tid från och med den 21:e Januari. När utmaningen går av stapeln kan spelarna ta tag i speciella prövningar och i gengäld få priser. Bl.a. går det att vinna ett Bastet skin till spelkaraktären Ana. Spelarna kan även låsa upp Bastet-berättelsen i själva spelet.

Ny Overwatch Challenge och Soilder 76 är homosexuell 2
Blizzard Entertainment

Bastet gav fansen ännu mer lore, nya utmaningar, ett nytt Ana skin och inte minst, en bekräftelse om Soilders 76 personliga liv.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here