För varje dag så verkar det komma en skara av dåliga nyheter blandade med bra i dessa coronatider. Folk uppmanas att stanna hemma, vilket för vissa har inneburit mer kvalitetstid med spelkonsolerna och för andra en ekonomisk smocka.

De mindre spelföretag som finns tar just nu en hård smäll under corona, då de blir tvingade att arbeta hemifrån vilket leder till andra komplikationer om de inte har utrustningen för det. Sony Interactive Entertainment har nu tagit ett steg för att hjälpa de små företagen samt se till att spelare håller sig inomhus.

Jim Ryan, Ordförande och VD för SIE, skrev igår ett blogginlägg på Playstation där han annonserade Play At Home Initiative. Idén är enkel, gratis Playstation spel så att de som stannar hemma har något att underhålla sig med samt att starta en fond för att hjälpa mindre självständiga spelföretag som har det svårt just nu. Från och med idag den 15 april fram tills 5 maj kommer Uncharted: The Nathan Drake Collection och Journey vara tillgängliga att ladda ner gratis, du får därefter behålla dem.

Spelserien Uncharted har blivit en megahit sedan första spelet Uncharted: Drake’s Fortune följt därefter av Uncharted 2: Among Thieves och Uncharted 3: Drake’s Deception och alla tre spelen finns samlade i The Nathan Drake Collection remasterade för Playstation 4. Journey har sedan det släpptes 2012 hamnat på listan över världens bästa spel och vunnit flertal Game of the Year. Det är verkligen en motivation att stanna hemma, men inlägget nämner också att de kan ta längre tid att ladda ner på grund av att SIE försöker minimera internetanvändingen i Europa och USA.

SIE har dessutom startat en fond för att hjälpa de mindre spelföretag som har det svårt just nu, de utgår från 10 miljoner men mer information kommer att komma om fonden samt om kriterier för att vara med. ” Under dessa dagar med fysisk distansering har fansen vänt sig till spel för stunder av paus och njutning. På Sony Interactive Entertainment är vi privilegierade att ge den eftertraktade underhållningen. Vi vet att detta bara är ett litet steg och vi är tacksamma för att kunna erbjuda detta stöd till våra spelare, våra samhällen och våra partners. ” Avslutade Jim Ryan inlägget med.

Så pass på nu att ladda ner. Om Playstation kommer fortsätta med gratis spel så länge corona är igång är osäkert, men en kan alltid hoppas.

1 KOMMENTAR

  1. Jag tar varje tillfälle i akt att prisa Journey, så alla med ett Playstation se till att ladda ner det, nu!!!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here