Nytt Assassin’s Creed är påväg – Första trailern ute

1
63

Glada nyheter för alla Assassin’s Creed fans som är ute att bege sig ut på nya äventyr. Ett nytt spel är på väg, med ett fokus på något familjärt för oss uppe i norden: Vikingar.

Igår la Ubisoft, utvecklaren bakom Assasin’s Creed spelserien, ut en video där konstnären Bosslogic gjorde ett väldigt coolt konstverk som verkade inspirerat av det kommande spelet. Videon avslutades med titeln på spelet, Assassin’s Creed: Valhalla och ett meddelande att återkomma dagen efter för att se världspremiären för den första trailern till det nya spelet. Vilket vi självklart gjorde.

Trailern släpptes strax innan klockan 17 svensk tid, och fyra minuter erbjöd en hel del. En får se vikingar som lever sina liv, medans en röst talar om hur grymma och barbariska vikingarna är, vilket trailern visar motsatsen till. Vikingarna beger sig till England för att plundra och erövra och möter motstånd av Kung Aelfred av Wessex, vilket är mer eller mindre vad spelet kommer gå ut på (Om en ska basera på vad Ubisoft skriver på sin egna hemsida) Spelare kommer få kontrollera Eivor, en norsk viking som tagit med sig ett gäng för att erövra 800-talets England, och skapa bosättningar och förtjäna en plats i Valhalla.

Baserat på vad Ubisoft säger finns det två sätt att erövra, vara brutal och vinna strider eller forma allianser och vara strategisk, men det är upp till spelaren. Dessutom kommer spelare kunna göra egna plundrare som de kan dela med vänner, och få ta en del av vinsten när deras plundringar går bra. Spelet går att förhandsboka redan nu för XBox One, Playstation 4, Stadia och PC. Valhalla ska släppas kring julen, samtidigt som XBox Series X och Playstation 5 hamnar på marknaden så den kommer finnas tillgänglig för de konsolerna också. Spelare som förhandsbokar nu får också bonus uppdraget Way of the Berserker, där Eivor ska hjälpa en nordisk berserker med hans jakt på hämnd.

Hur spelet kommer knytas ihop med de tidigare spelen i serien ska bli spännande att se, samt fler detaljer kring själva spelmekanikerna. Även om livet känns tufft just nu så är det inte långt till december, dags att tänka viking ett tag framöver.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here