Det finns få dagar på året som är så bra som fjärde maj, då det är Star Wars-dagen. Fans världen över firar ihop, och ibland trillar bra nyheter in.

Igår var dagen som Star Wars fansen längtar efter, en hel dag av hyllningar till filmserien som expanderat sitt universum med böcker, spel och tv-serier. Dagen till ära hade sista avsnittet av Star Wars: The Clone Wars hade premiär på streamingtjänsten Disney+, den nya och sista säsongen av serien hade premiär i februari i år och avslutades med ett redan kritikprisat avsnitt igår. Men det var inte det enda, igår bekräftades också att regissören Taikia Waititi ska regissera och skriva en Star Wars film.

Det har gått rykten om att Waititi ska ha ett projekt på gång ihop med Star Wars men ingt var helt bekräftat, förens igår. Star Wars egna hemsida skrev igår om kommande projekt, där regissören bekräftades som regissören och som manusförfattare för en kommande film. Krysty Wilson-Cairns, som vunnit en BAFTA för krigsfilmen 1917, står också som manusförfattare för filmen så kan bli ett tämligen intressant samarbete.

Taikia Waititi har sedan tidigare regisserat Marvelfilmen Thor: Ragnarok som fick hyllningar utav kritiker samt blev den film, utav de tre med Thor namnet i titeln, som tjänat mest. Han står även att regissera uppföljaren Thor: Love and Thunder. Waititi har också en BAFTA och en Oscar i bältet efter Jojo Rabbit från förra året, han är dessutom ingen främling för Star Wars universumet. Han regisserade det sista avsnittet av The Mandalorian, en Star Wars serie centrerad kring en prisjägare inte helt olik Boba Fett, som har hyllats av fans och kritiker.

Förutom denna fantastiska nyhet så skrevs det också om att Leslye Headland, delskapare och regissör för serien Russian Doll, har fått tyglarna för en Star Wars serie som kommer visas på Disney+. Headland komer skriva, producera och vara showrunner för serien som kommer vara mer kvinnocentrisk. Detta blir en till serie i det växande universumet, som redan har The Mandalorian samt två andra kommande serier. En planerad serie ska handla om Cassian Andors liv innan händelserna i Rogue One: A Star Wars Story samt har vi den efterlängtade planerad serien om Obi-Wan Kenobi och vad han roade sig med emellan Revenge of the Sith och A New Hope

Det finns ännu inga datum för någon av projekten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here