Hur många gånger har vi inte använt gaming för att ta en paus från verkligheten?
Har du någon gång känt dig ledsen, satt dig framför datorn och spelat med dina gaming polare och helt plötsligt mått mycket bättre?
Psykisk ohälsa finns överallt och många har använt gaming inte för att, men för att komma ifrån känslorna och försöka tänka på något annat under en liten stund. Det har jag gjort, många gånger.

William Väisänen, en ung kille som studerar till gymnasielärare förlorade nyligen en kompis han träffade via gaming och DreamHack, genom att ta livet av sig och därför bestämde William sig för att skapa gruppen Talk & Play på Discord.

 

Discord gruppen startades idag efter jag fick reda på för några dagar sen att en vän jag träffade via gaming och DreamHack hade tagit livet av sig. Detta är bara början på något jag skulle vilja skapa till ”Talk & Play” där människor som behöver någon att prata med kan göra det via spel.

 

Vi vill därför uppmärksamma denna grupp och även psykisk ohälsa. Det finns väldigt många barn och ungdomar som behöver en trygg plats på nätet och det gäller även vuxna, alla människor behöver en trygg plats. Våga vara öppen med psykisk ohälsa, våga prata om det och vara mottaglig till att lyssna.
Jag själv använder spelande och streamade som ett sätt att nå ut och prata om psykisk ohälsa och ge tips genom min egen erfarenhet. Ingen ska behöva känna sig ensam.

Discord gruppen hittar ni via denna länk: https://discord.gg/cmRtHYh?fbclid=IwAR0c8VOM6AAm4SEKKQOvVp0g6m0tle2-c6LmHGQaDuePreiLdNhIOn-qbNE

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here