När biobesökarna introducerades till Wakanda för första gången i Black Panther, blev publiken helt trollbundna av det fiktiva, afrofuturistiska landet och dess kung, T’Challa. Med intäkter på 1.3 biljoner var det självklart att fansen av filmen ville besöka Wakanda igen.

Nu, enligt ett reportage av The Hollywood Reporter, har filmskaparen bakom Black Panther-filmen Ryan Coogler, skrivit på ett kontrakt om att skriva och regissera uppföljaren Black Panther 2.

Med tanke på filmens kommersiella succé, kulturella milstolpe och eventuella Oscars nominering, var detta ingen överraskning. Däremot, har det varit länge tyst och obskyrt om när utvecklingen av uppföljaren skulle börja. Vanligtvis skulle en filmskapare förhandla genast om en uppföljare till en film efter en kommersiell succé, men Coogler tog sin tid.

Coogler arbetar för tillfället på dramat Wrong Answer tillsammans med sin medarbetare Michael B. Jordan, som spelade Killmonger i Black Panther. Dessutom är han exekutiv producent i uppföljaren till LeBron Jame’s film Space Jam, samt i den kommande filmen Creed 2.

Planen är att Coogler ska börja skriva på manuskripten nästa år och börja med inspelningen sent 2019 eller tidigt 2020. Dock har varken Marvel eller Disney bekräftat när filmen kommer att vara på biodukarna. Dem bekräftade datumen för Marvel-filmerna som ska släppas på bio är Avengers 4 i maj 2019 och Spider-Man: Homecoming sequel i Juli 2019. Planerna därefter är oklara och det kan alltid ändras.

Vad Black Panther 2 kommer att handla om är ett mysterium. Så som det ser ut nu i den kronologiska ordningen i Marvels gemensamma filmuniversum (MCU), har halva universiums befolkning, inklusive Black Panther själv eliminerats av Thanos i Avengers: Infinity War. Detta gör att berättelsen kommer att vara oförutsägbar fram tills vi får veta Black Panthers öde efter Avengers 4.

Det kommer att bli mycket spännande att återvända till Wakanda efter det och se vad för nytt äventyr som väntar T’Challa i den framtida uppföljaren.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here