Framtiden ser väldigt skakig ut för Marvels Spider-Man, då Sony och Disney inte har kommit överens om ett nytt avtal.

Enligt Deadline så ska Sony och Disney vara oense om förhandlingarna för ett nytt avtal. Disney ska ha lagt fram att de vill dela 50/50 på co-producering av filmerna, som skulle sträcka sig till andra filmer inom Spider-Mans universum, vilket Sony inte har varit intresserade utav. Det tidigare avtalet har varit att Marvel får 5% av de första intäkterna, men äger ändå rättigheterna till all merchandise som kläder, leksaker och dylikt. Just står Kevin Feige som producent för många av Marvels filmer men om inget nytt avtal sluts så försvinner han från framtida projekt involverade med Spider-Man.

Sony har ägt rättigheterna till Spider-Man i några år nu, efter att Marvel sålt dem innan dem hade en egen studio, men efter att ha gjort ett avtal med Disney(som nu äger Marvel) så kunde Spider-Man tas in i Marvels Cinematiska Universum.

Tom Holland har sedan 2016 tagit an rollen som Peter Parker, som efter ett bett av en radioaktiv spindel blir Spider-Man, och solofilmerna Homecoming och Far from Home har njutit av stora succéer. Det finns planer för två till solofilmer, men det är än så länge skakigt om det.

Som läget ser ut nu är inget bestämt, bara förhandlingar som inte är klart än. Det finns ännu inget som säger att Sony tar tillbaka rättigheterna helt eller att Spider-Man försvinner från MCU, framtills att antingen Disney eller Sony gör ett officiellt uttalande så kan vi andas lugnt.

Skulle Disney mot all förmodan förlora Tom Holland som Peter Parker, och Sony därmed förlora Kevin Feige som producent, så är det en tämligen spännande framtid vi har framför oss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here