Äntligen fortsätter Kiryus historia i HD, även för oss i väst. 

På Gamescom, som just nu är i full gång i tyska Köln, så presenterade SEGA The Yakuza Remastered Collection, som innehåller tre spel; Yakuza 3, 4 och 5.
Dessa remasters släpptes i Japan redan för ett år sedan, och fans här i väst har sedan dess (inklusive undertecknad) ropat ”När? När kommer det hit?! När?!” Men nu är väntan över.

Det är inte bara en snyggare HD-version vi får, utan remaster-samlingen är en ”rigorous re-localization”, enligt SEGA. I ett nyhetssläpp berättar SEGA mer om vad det innebär;

”The English scripts for each game have been reviewed, revised, and even rewritten in some cases, and content previously cut from the Western releases of Yakuza 3, 4, and 5 have been re-added in The Yakuza Remastered Collection.”

Tidigare bortklippt material innebär bland annat möjligheten att spela mahjong och shogi, massagesalongen och cabaret minigames. Även en samling av substories som togs bort i den första releasen. Det blir även möjligt att spela karaokelåtar på engelska.

De tre spelen kommer att släppas efterhand, men samlingen finns tillgänglig att köpa på Playstation Store redan nu. Yakuza 3 släpptes redan igår när SEGA presenterade The Remastered Collection. Yakuza 4 släpps den 29:e oktober i år, och Yakuza 5 släpps den 11:e februari 2020.
SEGA kommer även att släppa en fysisk version av samlingen, som släpps den 11:februari nästa år. Denna versionen kommer ha två spelskivor, ett rött collectible case som är prytt med Kiryus draktatuering, plus ett fodral i Playstation 3-stil för Yakuza 5, som tidigare bara var tillgängligt digitalt.

Yakuza 3, 4 och 5 kommer till väst med Yakuza Remastered Collection 1

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here