Fansen av den animerade serien Avatar: The Last Airbender har en jobbig situation just nu. Skaparna av serien har hoppat av samarbetet med Netflix.

Den 12 augusti kom ett rejält bakslag då en av seriens skapare, Michael Dante DiMartino, berättade i ett blogginlägg att han och medskapare Bryan Konietzko lämnat Netflix projektet. Detta kom som en chock för flera fans av serien som gick på Nickelodeon från 2005-2008.

2018 avslöjade streamingjätten Netflix att de hade planer på en live action version av The Last Airbender (som på svenska gått under två namn Den Siste Luftbändaren och Legenden om Aang) Serien skulle då ha DiMartino och Konietzko i spetsen och Netflix meddelade att det var deras vision som skulle få ta plats. Så verkar inte längre vara fallet. I blogginlägget skriver DiMartino om att de lämnat den kommande serien pågrund av kreativa skillnader, han fortsätter med att serien har potential till att bli bra och att många fans kanske kommer tycka om den. Men han tillägger ” Men vad jag är säker på är att oavsett vilken version som hamnar på skärmen, kommer det inte vara vad jag och Bryan föreställde eller ville skapa. ”  DiMartino gör en punkt av att säga att detta inte betyder att han är klar med Avatar, så en kan nog förvänta sig mer i framtiden från skaparna.

Fansen är dock oroliga över hur serien kommer bli utan DiMartino och Konietzko, med tanke på hur filmversionen från 2010 regisserad av M. Night Shyamalan blev. Vilket är en skräckhistoria i sig själv. Chansen finns att vi fortfarande kan bli överraskade, många tvivlade till exempel på Henry Cavill som Geralt i The Witcher men ändrade sedan åsikt när de väl såg serien.

Avatar har fått nytt liv i USA, då alla säsonger går att streama på Netflix. Vi som bor i Sverige kan se den på Viaplay, visserligen på svenska, men kan vara ett bra tillfälle att presentera serien för sina egna barn eller uppleva gamla minnen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here