Summer of Pride 2020 har avslutat sin spelfestival, under Pridemånaden har festivalen haft fokus på spel med LGBTQ+ representation och donationerna har regnat in.

Det är andra året i rad som spelföretaget MidBoss anordnat Summer of Pride, en festival där LGBTQ+ spelare spelar LGBTQ+ spel med positiva representationer under juni månad. Syftet är att sätta en spotlight på skapare och media där det finns positiv representation av LGBTQ+ i handling och karaktärer. På sin Twitch sida har de haft över 70 unika streamers som spelat bland annat The Last of Us: Left Behind, Monster Prom och Mass Effect-serien. Samt haft samarbete med 40 olika utvecklare och förlag.

MidBoss är lokaliserat i San Francisco och deras beskrivning av de själva är ” MidBoss siktar på att göra världen bättre, säkrare och mer inkluderande för marginaliserade människor, särskilt de i hela köns- och sexualitetsspektrumet, genom att skapa häftiga upplevelser genom spel och andra former av media som diversifiera representation såväl som att bli en plattform för queer-innehåll runt om i världen. ”

I samband med festivalen har också MidBoss haft rea på sina spel på både Steam och Nintendo eShop, men öppnade också upp en specifik butik där alla spelköps vinst gick oavkortat till välgörenhet med fokus på LGBTQ+. Nu när festivalen är över skriver MidBoss hur denna butik kommer vara öppen året runt och att all vinst kommer fortsätta gå till välgörenhet.

MidBoss skriver i ett mejl hur de nådde sina mål och förväntingar halvvägs genom juni, och har samlat ihop över 25 000 Dollar till välgörenhets organisationerna Trans LifeLine, The Trevor Project, GaymerX och The Bail Project nu vid festivalens slut.

”Framgången med Summer of Pride 2020 bevisar att det finns en stark efterfrågan på positiv LGBTQ + -representation i spel och att höra från skapare av queer content över hela världen, Vi ser fram emot att fortsätta Summer of Pride årligen, att göra det till ett större och bättre evenemang varje år.” säger Cade Peterson, VD för MidBoss i ett pressmeddelande.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here